Prostreno.cz

Dýňová semínka prospějí celému tělu

Dýně je dobrá sama o sobě. A co teprve dýňový olej nebo mouka, po které volá spousta bezlepkových receptů! Jenže ani taková semínka vůbec nejsou k zahození. Proč je příznivci zdravého životního stylu tolik zbožňují?

Jídlem k dobré náladě, silnějším kostem, příznivější hladině cholesterolu i úlevě od bolesti? V případě dýňových semínek nic neobvyklého! Dáte si je ještě dnes?

Snadná regulace cholesterolu

Vysoká hladina cholesterolu stojí za spoustou závažných problémů, a to včetně srdečních chorob, arteriální hypertenze nebo poruch krevního oběhu. Naštěstí však existují potraviny, které úroveň látky tukové povahy pomáhají snižovat. A dýňová semínka patří mezi ně! Alespoň podle závěrů studie publikované v magazínu African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines.

Blaho v ústech a pohoda v hlavě

Jak si zdravě zlepšit náladu a zatočit se splíny? To je jednoduché. Můžete sportovat, vystavovat své tělo slunečním paprskům, jen tak si zazpívat a pít zelený čaj. Nebo si dát hrst semen ze zmíněné plodové zeleniny! V hojné míře obsahují aminokyselinu tryptofan, která je známá tím, že zvyšuje produkci neurotransmiteru serotoninu, jinak zvaného jako hormon štěstí.

Úleva od bolesti, která zachutná

Silné protizánětlivé působení prospěšných jader se může podílet také na léčbě astmatu, artritidy a dalších patálií zánětlivého původu. Obsažené enzymy jsou účinnými pomocníky při tlumení otoků i palčivých bolestí kloubů, které omezují v pohyblivosti. V krizových situacích se tedy nemusíte spoléhat jen na farmaceutické léky, což je jistě dobré vědět.

Záruka silných kostí

Mnoho lidí se domnívá, že vápník je jediná živina, která zachovává pevné a odolné kosti. Pravda je ale taková, že na jejich stav a kondici mají přímý vliv také další minerály, jmenovitě fosfor, měď a mangan. Všechny tyto látky pak v bohatém zastoupení naleznete právě v dýňových semínkách. Tak proč s jejich pravidelnou konzumací zbytečně otálet?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat