Prostreno.cz

Hladinu cholesterolu snížíme pitím těch správných nápojů

09.05.2020 | Zdraví a diety

Jak si zpestřit pitný režim a ještě snížit škodlivý cholesterol? To je přece jednoduché. Pijte zelený čaj, džus z granátového jablka nebo okurkovou vodu!

Co si vlastně představit pod pojmem vysoký cholesterol? Zjednodušeně jde tento stav vysvětlit jako nepříznivě změněnou skladbu krevních tuků, čemuž se odborně říká dyslipidémie. Jedná se o rizikový faktor kardiovaskulárních onemocnění, arteriální hypertenze nebo poruch krevního oběhu. A věřte, nebo ne, dle aktuálních statistik mu čelí více jak 70 procent tuzemské populace. Čím se dá hladina vysokého cholesterolu přirozeně snížit? Jistou možností jsou tyto nápoje. Kterým z nich uhasíte žízeň vy?

Zelený čaj, elixír všeho dobrého

Úplně bez nadsázky by se dalo říct, že zelený čaj prospívá od hlavy až k patě. Jeho konzumace je totiž spojována s lepší pamětí, rychlejším metabolismem, léčbou akné, ostrým zrakem i optimistickým psychickým rozpoložením. Mezi jeho další nesporné přínosy patří také regulace cholesterolu, a to díky obsaženým protizánětlivým sloučeninám katechinům. Informují o tom poznatky studie uveřejněné v magazínu American Journal of Clinical Nutrition. Co dalšího zařadit do pitného režimu?

Granátový džus, prospěšná dobrota

Podobné účinky jako zelený čaj má také džus z granátového jablka. I ten dyslipidémii usměrňuje a čistí tepny od nahromaděných usazenin. Udělá vám dobře i z jiných důvodů. Je prokázáno, že jeho složení napomáhá fungujícímu trávení, tlumí záněty a podílí se na detoxikačních procesech. Vysoký podíl antioxidantů rovněž omezuje pravděpodobnost rakoviny a dalších závažných chronických chorob.

Okurková voda. Tu ocení každý

Že se do vody přidává citronová šťáva, to je dnes běžná praxe. Co si ale mají počít ti, kterým takový kyselý životabudič jednoduše nechutná? Jako řešení se jeví výměna citronu za okurku. Tahle plodová zelenina nabízí rostlinné steroly, jež stabilizují úroveň cholesterolu. Sluší se zmínit, že okurková voda taktéž zachovává v kondici pojivové tkáně, zvyšuje energetickou hladinu, příznivě ovlivňuje kvalitu pleti a podporuje hubnutí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat