Zpět na: Správně skladovaný česnek se nezkazí
Vzpomněla jsem si na mého tatínka,že česnek v uchu mu vytáhl bolest zubu....zajímavé že?
česnek mužu každý den nevadí mi
ji kazdy den rano, obed vecere 2srtroucky
Nejlepší je,česnek jíst ráno a pak jet s přecpaným MHD.Nikdo se na vás nebude mačkat.
Každé ráno ke snídaní s cibulí a rajčetem.
Česnek můžu každý den
I v samotným česneku je málo česneku.
Česnek můžu i v buchtách
miluji česnek i cibuli
Česnek je česnek
miluji česnek,ale pozor na žaludek
Pěstujem hodne a je to lék na všechno
Česneku není nikdy dost
Kdyby to šlo,přidávala bych česnek i do dortu.Milujeme ho celá rodina.
česká kuchyně a i mnoho zahraničních je bez česneku jako maso bez soli...
Vynikající vselek mimo jiné také dobře ochucovadlo
třeba bramborák bez česneku nejde a další ..............................
česnek je boží
Mám rád český česnek jeto lék
asi 20 let pojídám česnek hlavně v syrovém stavu na chleba namazaným sádlem se škvarky,,to je moje nejlepší pochutina,,,už se mi sbíhají,,,,,,,,,,
My skladuje česnek jak nám poradil jeden prodejce. Do větší sklenice například od okurek dáme zhruba do jedné pětiny sůl a rýží - půl na půl a pak naplníme česnekem (samozřejmě celé paličky).Nahoře uzavřeme plátnem a provázkem. Stáčí pak umístit do temna a pokud možno na chladnější misto. Támkhle vydrží víc než půl roku. Samozřejmě je možné průběžně odebírat.
koupim ho a všechen sežeru
Otec uplete z cesneku venec a ten povesi ve sklepe. Pak se vzdy utrhnou 1-2 hlavicky a daji do kuchyne ke spotrebe.
česnek je bomba
Česnek patří do každé kuchyně, já ho dávám skoro do vsech jidel.
Skladuji ho i se stonkem jako kytku ve vaze. Parada
Uvázán do kytice a zavěšený v chladu vydrží až do jara
Mám česnek v kuchyni v ošatce na poličce a vydrží až do června.
Také to dělám a splní i dekoraci v kuchyni.
Ne umim varyt bez cesneku
A psát bez chyb...
Domácí uzené s česnekovou omáčkou. Pohodlně s XXL generátorem z Linykuchar.cz
"Česneku je dobře v chladu, ale zimu rád nemá! Nedávejte ho proto v žádném případě do lednice, protože v takovém prostředí by se mohly tvořit bakterie." - co je to za blábol, proboha?
Já skladuji na radu jedné pěstitelky ve sklenici s rýží. Stonek zapíchnu do rýže jak kytku a mám vystaráno,...:--)
Děkuji a velice zajímavé...vyzkouším
jeden rok jsem ho měla uskladněný ve spíži jako kytku ve vázi a vydržel až do nového, od té doby jsem takový neměla
Mám každou zimu česnek uloženy na polici v kuchyni a to tak, že na špejle napichám neseříznutý česnek a dám hlavičky nahoru Spolehlivě v,drží celou zimu!!!
Suchý, zbavený suchých kořínků,ponechám asi 10cm stonek. A tím ho napíchám do suché kostky na tvarování kytic. Takto připravení uložím na chladné , tmavé a suché místo v bytě . Takto vydrží celkou zimu, pokud ho nespotřebuji dřív.
nad zlato
Česnek nad zlato.
Používám jak čerstvý, tak vařený do omáček,polévek a na pečení.
Dáváme ho snad do všeho, kromě sladkého
Bez česneku ani ránu
Dávám ho skoro do všeho kromě nanukové dorty.
Když nemám zahrádku, kupuji nejvýš tři hlavičky a když už mi zbývá necelá jedna, koupím další tři. V dnešní době je už, naštěstí, stále v obchodech k mání..
Skladuji trojim způsobem, suším a pak rozmixuji na prášek, stroužky které se dělí oloupu a dám je v krabičce do mrazáku, převážnou většinu mám v nádobách jako květiny hlavou nahoru v chladu ale i v kuchyni pro běžné použití
temné a chladné místo, v šuplíku naspodu skříňky je ideální a zajistit vzdušné místo - ideální kombinace rad - v šuplíku vzduch cirkuluje naprosto ideálně............. když je nejhůře a hrozilo by kazení česneku, oloupám stroužky, nacpu do sklenice, zeleju olejem (je jedno jakým (řepkovým, slunečnicovým) a strčím do lednice - vydrží v podstatě neomezeně (neboli do sežrání)
Právě jsem si všimla, že tento návod už někdo napsal níže. Takže ještě doplnění. Česneky trčí ven z kameňáku jako kytička.
Nejlepší skladování vlastního česneku: ponechejte delší stonky a naskládejte je paličkami vzhůru do sklenice (kameňáku, těžšího hrnce). Tímto způsobem se přirozeně obsažená voda tlačí dolů do špiček stroužků a česnek téměř nevysychá. Bezpečně vydrží až do příštího roku.
Je zdraví a antivirový
Má jej rád moc.Nejlepší je z Dolního Němčí
U nás doma nemá česnek čas se zkazit :-D
Mám ho ráda hlavně se skopovým mase.
Bjetin je super od ing.Kozáka z Holic
Český žen- šen
Dávala bych ho i do buchet !!!! prostě patří ke mně .
česnek pěstujeme na zahrádce cca500ks.vydrží do další sklizně v červenci.sice už není takový jura ale jde to.
Vydrží dokonce několik měsíců? Česnek vydrží do nové sklizně!
Je nepostradatelný,jak v kuchyni,tak při nechlazené.
Používám česnek Bjetin a není mi špatně od žlučníku ! Kupuji ho od pěstitele pana Kozáka !
Některý česnek je bez chuti i bez vůně,dělala jsem bramborák a česnek vůbec nebyl cítit.čím to je?
A tak si myslí autor, že všechen česnek z supermarku je nesprávně skladovaný? Co na to ČPI ?
Na Valašsku bez česneku nejde žít.
Česnek se uskladňuje nejlépe a nejdéle daný do sklenice nebo vázy tak abychom mu nechali část stonku a pak naskládali tím stonkem dolů do sklenice. Takto vydrží česnek do další sklizně.
Přesně tak to děláme hodně ,hodně let a je to nejlepší uskladnění co známe a opravdu vydrží do další sklizně ,prostě jedinečný.
Prosím o přesnější popis skladování "do sklenice", určitě to zajímá víc lidí... Tzn., že do sklenice dáte celé palice kořínkem nahoru? A nakonec tu sklenici uzavřete, nebo necháte otevřenou? A v jakém prostředí tu sklenici s česnekem máte-v chladu a tmě, nebo je to jedno? Předem dík za odpověď, můžete odpovědět zde, nebo lépe na: panek.jindrich@seznam.cz
Oloupaný česnek se dá i zamrazit a vydrží tak i jeho síla. Zkuste to!
Taky ho mrazíme a je stále při ruce
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Reklama