Prostreno.cz

Komentáře k článku

Ladislava 17.08.2020

Vzpomněla jsem si na mého tatínka,že česnek v uchu mu vytáhl bolest zubu....zajímavé že?

mirka Procházková 15.08.2020

česnek mužu každý den nevadí mi

frantisek 15.08.2020

ji kazdy den rano, obed vecere 2srtroucky

Korda 15.08.2020

Nejlepší je,česnek jíst ráno a pak jet s přecpaným MHD.Nikdo se na vás nebude mačkat.

Roman 14.08.2020

Každé ráno ke snídaní s cibulí a rajčetem.

Gejza 14.08.2020

Česnek můžu každý den

Kuba 14.08.2020

I v samotným česneku je málo česneku.

Dušan 14.08.2020

Česnek můžu i v buchtách

Jana 14.08.2020

miluji česnek i cibuli

b.schwarzova@seznam.cz 14.08.2020

Česnek je česnek

Emilka 14.08.2020

miluji česnek,ale pozor na žaludek

Voják 14.08.2020

Pěstujem hodne a je to lék na všechno

Navratil 14.08.2020

Česneku není nikdy dost

Ilona Kotková 14.08.2020

Kdyby to šlo,přidávala bych česnek i do dortu.Milujeme ho celá rodina.

česká kuchyně a i mnoho zahraničních je bez česneku jako maso bez soli... 14.08.2020

česká kuchyně a i mnoho zahraničních je bez česneku jako maso bez soli...

Venca 14.08.2020

Vynikající vselek mimo jiné také dobře ochucovadlo

kyzivát svatopluk 14.08.2020

třeba bramborák bez česneku nejde a další ..............................

Marie 14.08.2020

česnek je boží

Milán BILY 14.08.2020

Mám rád český česnek jeto lék

josef 14.08.2020

asi 20 let pojídám česnek hlavně v syrovém stavu na chleba namazaným sádlem se škvarky,,to je moje nejlepší pochutina,,,už se mi sbíhají,,,,,,,,,,

Jan 14.08.2020

My skladuje česnek jak nám poradil jeden prodejce. Do větší sklenice například od okurek dáme zhruba do jedné pětiny sůl a rýží - půl na půl a pak naplníme česnekem (samozřejmě celé paličky).Nahoře uzavřeme plátnem a provázkem. Stáčí pak umístit do temna a pokud možno na chladnější misto. Támkhle vydrží víc než půl roku. Samozřejmě je možné průběžně odebírat.

miky 14.08.2020

koupim ho a všechen sežeru

Daniela 14.08.2020

Otec uplete z cesneku venec a ten povesi ve sklepe. Pak se vzdy utrhnou 1-2 hlavicky a daji do kuchyne ke spotrebe.

bedrson 13.08.2020

česnek je bomba

Alena 13.08.2020

Česnek patří do každé kuchyně, já ho dávám skoro do vsech jidel.

René 13.08.2020

Skladuji ho i se stonkem jako kytku ve vaze. Parada

Irena 13.08.2020

Uvázán do kytice a zavěšený v chladu vydrží až do jara

Ivan 13.08.2020

Mám česnek v kuchyni v ošatce na poličce a vydrží až do června.

Ladislava Ivan 17.08.2020

Také to dělám a splní i dekoraci v kuchyni.

Mariya 13.08.2020

Ne umim varyt bez cesneku

Ardnij Mariya 14.08.2020

A psát bez chyb...

Petr 13.08.2020

Domácí uzené s česnekovou omáčkou. Pohodlně s XXL generátorem z Linykuchar.cz

Hnilička 13.08.2020

"Česneku je dobře v chladu, ale zimu rád nemá! Nedávejte ho proto v žádném případě do lednice, protože v takovém prostředí by se mohly tvořit bakterie." - co je to za blábol, proboha?

ssybera 13.08.2020

Já skladuji na radu jedné pěstitelky ve sklenici s rýží. Stonek zapíchnu do rýže jak kytku a mám vystaráno,...:--)

Ladislava ssybera 17.08.2020

Děkuji a velice zajímavé...vyzkouším

Kopečková 13.08.2020

jeden rok jsem ho měla uskladněný ve spíži jako kytku ve vázi a vydržel až do nového, od té doby jsem takový neměla

Petr Duda 13.08.2020

Mám každou zimu česnek uloženy na polici v kuchyni a to tak, že na špejle napichám neseříznutý česnek a dám hlavičky nahoru Spolehlivě v,drží celou zimu!!!

Jana Nováková 13.08.2020

Suchý, zbavený suchých kořínků,ponechám asi 10cm stonek. A tím ho napíchám do suché kostky na tvarování kytic. Takto připravení uložím na chladné , tmavé a suché místo v bytě . Takto vydrží celkou zimu, pokud ho nespotřebuji dřív.

simk ludek 13.08.2020

nad zlato

Dagmar 13.08.2020

Česnek nad zlato.

Jana Oswaldová 13.08.2020

Používám jak čerstvý, tak vařený do omáček,polévek a na pečení.

Zlata 13.08.2020

Dáváme ho snad do všeho, kromě sladkého

Milan 13.08.2020

Bez česneku ani ránu

Milan Kubáň 13.08.2020

Dávám ho skoro do všeho kromě nanukové dorty.

Anika 13.08.2020

Když nemám zahrádku, kupuji nejvýš tři hlavičky a když už mi zbývá necelá jedna, koupím další tři. V dnešní době je už, naštěstí, stále v obchodech k mání..

Jana Hrubá 13.08.2020

Skladuji trojim způsobem, suším a pak rozmixuji na prášek, stroužky které se dělí oloupu a dám je v krabičce do mrazáku, převážnou většinu mám v nádobách jako květiny hlavou nahoru v chladu ale i v kuchyni pro běžné použití

Václav Vakeš 13.08.2020

temné a chladné místo, v šuplíku naspodu skříňky je ideální a zajistit vzdušné místo - ideální kombinace rad - v šuplíku vzduch cirkuluje naprosto ideálně............. když je nejhůře a hrozilo by kazení česneku, oloupám stroužky, nacpu do sklenice, zeleju olejem (je jedno jakým (řepkovým, slunečnicovým) a strčím do lednice - vydrží v podstatě neomezeně (neboli do sežrání)

česnekačka 13.08.2020

Právě jsem si všimla, že tento návod už někdo napsal níže. Takže ještě doplnění. Česneky trčí ven z kameňáku jako kytička.

česnekačka 13.08.2020

Nejlepší skladování vlastního česneku: ponechejte delší stonky a naskládejte je paličkami vzhůru do sklenice (kameňáku, těžšího hrnce). Tímto způsobem se přirozeně obsažená voda tlačí dolů do špiček stroužků a česnek téměř nevysychá. Bezpečně vydrží až do příštího roku.

Jana Walterova 13.08.2020

Je zdraví a antivirový

Holub Karel 13.08.2020

Má jej rád moc.Nejlepší je z Dolního Němčí

Jiří 13.08.2020

U nás doma nemá česnek čas se zkazit :-D

Marie 13.08.2020

Mám ho ráda hlavně se skopovým mase.

Petr Holub 13.08.2020

Bjetin je super od ing.Kozáka z Holic

Martin 13.08.2020

Český žen- šen

Jarka 13.08.2020

Dávala bych ho i do buchet !!!! prostě patří ke mně .

kap dabac 13.08.2020

česnek pěstujeme na zahrádce cca500ks.vydrží do další sklizně v červenci.sice už není takový jura ale jde to.

Bivoj 13.08.2020

Vydrží dokonce několik měsíců? Česnek vydrží do nové sklizně!

Vera 13.08.2020

Je nepostradatelný,jak v kuchyni,tak při nechlazené.

Marie Pajerová 13.08.2020

Používám česnek Bjetin a není mi špatně od žlučníku ! Kupuji ho od pěstitele pana Kozáka !

slavie 13.08.2020

Některý česnek je bez chuti i bez vůně,dělala jsem bramborák a česnek vůbec nebyl cítit.čím to je?

lapis 13.08.2020

A tak si myslí autor, že všechen česnek z supermarku je nesprávně skladovaný? Co na to ČPI ?

Jožin 13.08.2020

Na Valašsku bez česneku nejde žít.

jindrovajitka@uklidpresto.cz 13.08.2020

Česnek se uskladňuje nejlépe a nejdéle daný do sklenice nebo vázy tak abychom mu nechali část stonku a pak naskládali tím stonkem dolů do sklenice. Takto vydrží česnek do další sklizně.

BÁRA jindrovajitka@uklidpresto.cz 13.08.2020

Přesně tak to děláme hodně ,hodně let a je to nejlepší uskladnění co známe a opravdu vydrží do další sklizně ,prostě jedinečný.

Ardnij jindrovajitka@uklidpresto.cz 13.08.2020

Prosím o přesnější popis skladování "do sklenice", určitě to zajímá víc lidí... Tzn., že do sklenice dáte celé palice kořínkem nahoru? A nakonec tu sklenici uzavřete, nebo necháte otevřenou? A v jakém prostředí tu sklenici s česnekem máte-v chladu a tmě, nebo je to jedno? Předem dík za odpověď, můžete odpovědět zde, nebo lépe na: panek.jindrich@seznam.cz

Radimes 13.08.2020

Oloupaný česnek se dá i zamrazit a vydrží tak i jeho síla. Zkuste to!

Zlata Radimes 13.08.2020

Taky ho mrazíme a je stále při ruce

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat