Prostreno.cz

Domácí první pomoc na bolestivý puchýř

Radost z nových bot vám nevydržela dlouho, protože se vám na noze objevil puchýř velikosti pětikoruny? Namažte ho vazelínou nebo použijte aloe vera. Rychlé zahojení slibuje i měsíček, který lze zároveň využít také na akné a vyrážky, a to včetně těch ze slunce.

Puchýř je vlastně „kapsa“ naplněná tekutinou, která se na pokožce vytváří v reakci na tření, teplo nebo infekci. Tak jistě, že se tahle nepříjemnost zpravidla vyléčí sama od sebe, ovšem co si budeme povídat, nestane se tak přes noc. Co tedy hojení urychlit? Zde jsou pomocníci, kteří vám s tím ochotně pomohou!

Aloe vera

Gel z listů rostliny aloe vera je známý svými léčivými vlastnostmi již od nepaměti. Podle odborníků jeho obsažené sloučeniny sice netlumí bolesti, ale zato snižují zánětlivost, zvyšují produkci kolagenu a stimulují buněčnou regeneraci, což přispěje k dřívějšímu zacelení. Potírejte si jím onu bolístku několikrát denně, nebude vás trápit dlouho.

Vazelína 

Opravdu lze vazelínu použít jen jako balzám na popraskané rty? Tak to ani omylem. Může vám prodloužit výdrž parfému, zjemnit tvrdou kůži na patách i loktech, zklidnit pokožku po holení a zahustit řasy. Funguje také jako odstraňovač voděodolného make-upu nebo ranhojič nehtových plísní a vyrážek. Stejně spolehlivě ale podporuje uzdravení otravného puchýře, kvůli němuž je každý krok hotové peklo.

Měsíček lékařský

Měsíček lékařský je ceněnou bylinkou v mnoha zemích a kulturách. Daří se mu i na vaší zahrádce? No výborně, jeho květy se sklízejí až do září, takže máte ideální příležitost ke sběru. V případě zevního užívání urychluje hojení ran, popálenin, bradavic, vřídků i oparů. Doporučován bývá také při akné, ekzémech a svrabu. Sluší se zmínit, že konzumace měsíčku povzbuzuje zase srdeční činnost, upravuje nepravidelnou menstruaci, mírní klimakterické potíže a tlumí gynekologické záněty. Mocným prostředkem bývá i při úzkostech a depresích, přičemž značně ulevuje namoženým svalům.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat