Prostreno.cz

Přírodní makeup pro zakrytí letních pih

Velké množství pih znamená velký problém. Chcete si jich z tváře pár umazat? Tak hurá do toho! Můžete vyzkoušet sílu medu, rajčat nebo cibule.

Zatímco jednomu mohou pihy připadat roztomilé, druhý netouží po ničem jiném, než se jich zbavit. Jde to ale vůbec? To víte, že ano! I když mají tyto žlutohnědé skvrny silný základ v genetice, existují speciální dermatologické metody k jejich odstranění, jako je například chemický peeling nebo laserový resurfacing. Problémem ale je, že se jedná o poměrně bolestivé zákroky, jež vyžadují i týdenní rekonvalescenci. Co takhle jiné a šetrnější možnosti?

Nahlédněme do receptáře našich babiček

Pro ty, kteří se nechtějí svěřit do rukou odborníka, se nabízí postupné zesvětlování pih za asistence přírodních prostředků. Klíčem k úspěchu a jejich účinnosti je samozřejmě pravidelná aplikace, takže buďte trpěliví a důslední. Jste-li připraveni začít, směřujte své kroky do kuchyně a omrkněte zásoby. Máte v nich tyhle zbraně?

Na medový peeling je spolehnutí

Med má spoustu předností, které lze při zkrášlování využít. Výčet jeho předlouhých pozitiv zahrnuje i pomoc s pihami. Smíchejte jednu jeho lžíci s pár kapkami limetkové šťávy a špetkou soli. Vzniklou směs si nanášejte na obličej třikrát týdně, vždy ji nechte pár minut působit a poté smyjte vlažnou vodou.

Rajčata bojují na více frontách

Jste přesvědčení o tom, že rajské jablíčko, jež je mylně považováno za zeleninu, se hodí jenom do salátu? To byste se divili! Jeho šťáva má totiž schopnost neutralizovat přebytečný melanin, což je hnědý až černý kožní pigment. Sluší se dodat, že potírání pleti rajčetem přispívá i ke zpomalení stárnutí a zbavuje akné.

Nepodceňujte cibuli, má hodně co nabídnout

Pomyslnou ruku k dílu přidá i zřejmě nejpoužívanější kulinářská přísada, která tvoří základ mnoha pokrmů – stará dobrá cibule. Také její složky napomáhají k pozvolnému zesvětlování všemožných pigmentových skvrn, a to včetně těch stařeckých i pih. Tak si odkrojte kousek a přejíždějte jím po tváři. Výsledný efekt pochopitelně záleží na tom, jak zodpovědně a často budete tuto proceduru provádět. Uděláte si na ni čas třeba každý druhý den?

Zdroj: www.beautytips.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat