Prostreno.cz

Papájová pleťová maska rozzáří unavenou pleť

Papája má řadu schopností, které podpoří vaše zdraví. Ale co když si ji dáte na obličej? Pak asi omládnete doslova na počkání. Také konečně vyřešíte problém s akné a ještě zbavíte se pigmentových skvrn. Pozitiv je tu však víc!

Papája je ovoce andělů. Takhle poeticky o ní mluvil i slavný mořeplavec Kryštof Kolumbus, který se zamiloval do její máslové struktury, exotické vůně a sladké chuti. A to ještě netušil, co tenhle plod dokáže s vizáží! Vám to ale odtajníme, chcete?

Elixír mládí dostupný pro všechny

S přibývajícími léty pleť ztrácí kolagen a elastin, což jsou dva primární proteiny, jež se starají o její pružnost a elasticitu. Vypadá to jako něco, co nelze nijak ovlivnit? Skepse stranou, vážení. Taková papája, jež je obohacená o vitaminy C a E, podporuje syntézu jmenovaných bílkovin, čímž zabraňuje vráskám i ochabnutí pokožky. Navíc poskytuje potřebnou hydrataci, přičemž funguje jako zesvětlovač jizev a likvidátor tmavých skvrn.

Akné, jdi se bodnout!

Zmíněné cizokrajné ovoce je také skvělým lékem na akné. Je to z toho důvodu, že v sobě ukrývá protizánětlivé enzymy, které všemi silami bojují nejen proti pupínkům, ale i vyrážkám a ekzémům. Jeho nutriční profil přeje také rychlejší regeneraci a ochraně před volnými radikály. Vyzdvihnout se musí i fakt, že pokud si z tohoto exotického parťáka připravíte masku, zbavíte pleť odumřelých kožních buněk a zredukujete činnost mazových žláz. Rovněž pokožce dopřejete energetickou vzpruhu, která z ní vymaže stopy únavy. Když už jsme u toho, jakého receptu se držet?

Rychlý postup, viditelné výsledky

Příprava se samozřejmě neobejde bez papáji, z níž ale použijte zhruba čtvrtinu. Zbytkem potěšte své chuťové buňky, ať z toho taky něco mají. Potřebnou část rozmělněte vidličkou, popřípadě povolejte mixér. K tomuto základu následně přidejte polévkovou lžíci medu a trochu čerstvé citronové šťávy. Získanou směs aplikujte na obličej a nechte ji působit 15 až 20 minut. Co vy na to, jste připravení na zázrak?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat