Prostreno.cz

Pupínky na obličeji ukazují na problém v určité části těla

Stále se vracející pupínky mohou mít i jiné příčiny než hormonální změny nebo póry ucpané nečistotami. Pokud jste zaznamenali, že se vám pupínky tvoří na stále stejných místech, měli byste se možná zaměřit na úplně jinou část těla.

Čelo – střední část

Oblast čela je také zrcadlem našeho tenkého střeva. Pokud se vám akné a pupínky tvoří právě zde, věnujte pozornost vašemu trávicímu ústrojí. Pupínky na čele jsou často průvodním jevem Crohnovy choroby, ale mohou značit též probíhající zánět v oblasti tenkého střeva.

Čelo – oblast vlasových koutů

Pokud se vám pupínky tvoří především v těchto místech, značí to potíže s močovým ústrojím. Pokud tedy trpíte na časté záněty močových cest, může to být vysvětlení pro akné na čele.

Horní linie obočí a oblast pod nosem

Tato část patří srdci. Jestliže vás tvorba pupínků trápí nejvíce v těchto místech, může vám tělo naznačovat, že má potíže se srdeční činností.

Oblast mezi obočím

Pupínky na kořeni nosu – přesně mezi obočím – značí potíže s játry. Pokud tedy zaznamenáváte tlak v břiše, případně trpíte pachutí v ústech nebo máte nažloutlé bělmo, měli byste se vydat k lékaři, který vás zbaví potíží s játry a zároveň i pupínků mezi obočím.

Nos

Jestliže se vám pupínky tvoří zejména na nose, zaměřte se na svoji slinivku. Právě v těchto místech obličeje se potíže se slinivkou ukazují nejčastěji.

Oblast pod očima

Přesně v místech, kde se jinak tvoří kruhy pod očima, jsou pupínky známkou nedostatečné funkce ledvin. Pokud vás tedy trápí zrovna tam, zkuste popíjet urologický čaj a zvýšit příjem tekutin.

Tváře

Pleť na tvářích odráží stav funkce našeho žaludku. Pokud se nemůžete zbavit akné v těchto místech, měli byste se zaměřit na vaši stravu, případně zauvažovat nad změnou jídelníčku.

Brada

Všimli jste si někdy, že většina pupínků, které trápí ženy, se tvoří právě na bradě? Právě zde se totiž propisují neduhy spojené s ženskými pohlavními orgány. Záněty, mykózy, ale i hormonální výkyvy v období menstruace s sebou mohou přinést i nechtěný výsev pupínků na bradě.

Zdroj: www.fitnesslife.com, www.bodyhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat