Prostreno.cz

Dopřejte své pleti i vlasům ovocnou kosmetickou vzpruhu

Nechcete se už dál trápit s vyrážkami, akné nebo nevzhlednými jizvami? Nabídněte pokožce ochutnávku papáji, avokáda nebo jablka. Jejich složení také zpomaluje tvorbu vrásek a zastavuje lupy.

Že bychom ovoce měli jíst pravidelně, to se z úst výživových poradců a terapeutů ozývá často. Pravdou ale je, že tyto plody poskytují mnoho pozitivních účinků nejen pro tělo a imunitu, ale i pro pleť. Které konkrétní při vnější aplikaci slibují zajímavá kosmetická pozitiva? S těmito při zkrášlování nemůžete šlápnout vedle!

Papája, zprostředkovatel hydratace

Konzumace papáji se dává do souvislosti s prevencí proti rakovině, tlumením zánětů, bezproblémovým trávením i vylepšenou funkcí ledvin. Její medově sladká dužina představuje i báječnou masku, která hloubkově hydratuje a regeneruje, zatímco napomáhá hojení jizev. Rovněž odstraňuje odumřelé kožní buňky, otevírá póry a podporuje krevní cirkulaci. Papájové ošetření také přispívá k léčbě akné a stimuluje tvorbu kolagenu, čímž zachovává pružnost kůže. Sluší se podotknout, že ideální doba působení je nějakých 10 až 15 minut.

Avokádem proti vyrážkám i vráskám

Bývá-li během nejchladnějších měsíců roku vaše pleť vysušená a zarudlá, je pro ni avokádo skvělou první pomocí. Obsažené esenciální živiny, a to včetně vitaminů, minerálů, antioxidantů a mononenasycených mastných kyselin uklidňují podráždění a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy. Zároveň zpomalují rozvoj vrásek a zasáhují i do detoxikačních procesů, tudíž pokožku „uklidí“ a zbaví ji nahromaděných nečistot i přebytečných olejů. Rozmělněné avokádo se ovšem hodí i na vlasy, neboť urychluje jejich růst, zastavuje nadměrné vypadávání a zastavuje tvorbu lupů. Až ho budete nanášet, dost možná se dočkáte i lepší kvality nehtů, protože avokádo je prokazatelně zpevňuje.

Jablko usměrní činnost mazových žláz

Pro případ, že si na výše zmíněnou exotiku příliš nepotrpíte, můžete vsadit i na jablko. To se na pultech obchodů objevuje celoročně, což z něj dělá levný a dostupný zkrášlující prostředek. Složení jablka reguluje činnost mazových žláz, vymazává pigmentové skvrny a vykazuje omlazující schopnosti. Příznivě ovlivňuje i regeneraci a elasticitu kůže, přičemž obnovuje pH. Jakmile nastrouháte jeden středně velký kousek, nezbývá než hmotu aplikovat na obličej i dekolt a vyčkat alespoň deset minut, poté je čas na oplach vlažnou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat