Prostreno.cz

Worcester je ingrediencí s pozitivními účinky pro zdraví

Nachází se ve vašich potravinových zásobách worcester? Pak máte k dispozici nejen jedinečné ochucovadlo, ale i prostředek k posílení imunity, útlumu chronických zánětů nebo zlepšení chmurné nálady!

Worcester zná asi každý. Toto koření tmavě hnědé barvy se hojně využívá k dochucení dušeného masa, zvěřiny, ryb, salátů, polévek i majonézy, ovšem své uplatnění nachází také při přípravě některých alkoholických nápojů. Neobyčejná přísada, která se do našich končin začala dovážet někdy kolem roku 1925, ovšem není jen osobitým kuchyňským pomocníkem, jenž se hodí do celé řady receptů. Jeho pozitivní účinky na zdraví z něj totiž dělají i tekutou medicínu proti různým neduhům. Jaké přednosti vašemu tělu nabízí?

Pomoc v boji se záněty

Jmenovaná originální směs obsahuje kupříkladu fermentovanou sóju, česnek, zázvor a ančovičky. Co mají tyto složky společného? Všechny do jedné se mohou pochlubit silným protizánětlivým působením, proto tlumí i chronické záněty. Ty jsou spojovány se zvýšeným rizikem rakoviny, depresí, kardiovaskulárních onemocnění, diabetu, permanentní únavy, migrény i zažívacích obtíží.

Posílená imunita

Když se na „vedlejší účinky“ worcestrové omáčky zaměřili vědci, ke svému překvapení zjistili, že tato ingredience přispívá k posílení obranyschopnosti a zocelení organismu. Pokud tedy navýšíte její spotřebu, možná se vám bacily a viry budou vyhýbat obloukem.

Prevence osteoporózy

Omáčka, které jsou věnovány tyto řádky, nabízí podle odborníků i nezanedbatelný podíl vápníku, který je klíčový jak pro pevné a odolné kosti, tak i pro zdravé zuby. Funguje tedy jako prevence obávané osteoporózy i dentálních nepříjemností v podobě kazů. Mimochodem, v této vyhledávané přísadě naleznete také spoustu draslíku, jež zase normalizuje krevní tlak a uklidňuje pocuchané nervy. Nebo pořádnou dávku antioxidantů, které eliminují škodlivé volné radikály urychlující biologický proces stárnutí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat