Prostreno.cz

S rýmou se můžete vypořádat i pomocí babských rad

Máte ucpané dýchací cesty, protože si vás zase „našla“ rýma? Ukažte ji, zač je toho loket. Vyrazit do boje můžete se silnými zbraněmi v podobě přesličky rolní, citronu nebo cibulového čaje. Ani jeden z těchto prostředků vás nenechá dlouho trpět!

Očima lékařů je rýma zánětlivé onemocnění, při němž dochází ke zduření nosní sliznice, což omezuje průchodnost dutin. Z pohledu člověka jde o nepříjemnost, která nesmírně otravuje život, zhoršuje spánek a vyžaduje neustálou zásobu papírových kapesníků. Jak se jí ale zbavit? Nahlédněte s námi do receptáře našich babiček, vždyť tam je léčebných možností požehnaně! Zkusíte třeba tyhle?

Přesličkový výplach 

O přesličce rolní je všeobecně známo, že vykazuje močopudné vlastnosti, které se mohou uplatnit při zánětech močových cest, onemocnění jater i ledvinových kamenech. Dále povzbuzuje vznik červených krvinek a hemoglobinu, zatímco podporuje látkovou výměnu a zpravidelňuje menstruační cyklus. Stejně spolehlivě ale zabírá i na výše jmenovanou zdravotní komplikaci! Už naši předci si přesličkovým čajem vyplachovali nos, protože moc dobře věděli, že se jim rychle uleví. Tak proč nejít v jejich stopách?

Citron, přítel do nepohody

Na podobném principu jako již zmíněná přeslička funguje i další léčivý prostředek, kterým je citron. Ptáte se, jak ten vás může spasit? Vyzkoušejte ho a uvidíte! Kápněte si tak dvě kapky do každé nosní dírky, díky čemuž si opět budete moci naplno užít svobodu volného nádechu. Anebo tento kyselý plod vymačkejte do hrnce s vroucí vodou, přidejte trochu francovky a inhalujte vycházející páru. Ani to se neobejde bez pozitivní odezvy…

Vezměte na pomoc cibuli

Další alternativu představuje potravina, které už se snad neříká jinak, než královna kuchyně. Spařte silnější kolečko cibule čtvrtlitrem horké vody a nechte medikament několik minut louhovat. Vzniklý čaj pak můžete popíjet třikrát denně. Nepřehánějte to ale s jeho množstvím, mohl by vám totiž podráždit zažívání a způsobit nevolnost. Držte se raději úsloví, že „dobrého pomálu“ a dopřejte si vždy jen pár doušků.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat