Prostreno.cz

Potraviny pro krásnou a zářivou pleť

Tučné ryby

Jelikož jsou ryby opravdu blahodárné na omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro naši pleť důležité – jsou pro ni tučné ryby skvělou výživou.  Pomáhají k hydrataci a tím udržují naši pleť zdravou. Do jisté míry také omega-3 pomáhají na akné, protože působí protizánětlivě. Jsou také plné vitaminu E – vitamin je antioxidant, který tak pomáhá proti stárnutí pleti.

DDD = 300–500 mg EPA a DHA kyselin (omega-3)

Zelený čaj

Zelený čaj zpomaluje stárnutí pleti, jelikož chrání pleť před poškozením vnějšími vlivy. Díky katechinům, které mají významné antioxidační účinky, můžeme o zeleném čaji říci, že naši pleť chrání např. před slunečním zářením.

Avokádo

Avokádo se stejně jako ryby pyšní vysokým obsahem „zdravých“ tuků, které jsou dobré pro hydrataci pleti. Také mají podobně jako ryby hodně vitaminu E, a navíc obsahují ještě vitamin C, který je výborný pomocník v kombinaci s vitaminem E. 100 g avokáda pokryje 17 % denní dávky vitaminu C a 10 % vitaminu E. Pokud trpíme nedostatkem vitaminu C může se naše pleť jevit jako suchá a můžeme mít i malé modřinky (Nedostatek vitaminu C v dnešní době není bohužel nic neobvyklého).

Paprika

Papriky jsou bohaté na beta-karoten, což je tzv. prekurzor vitaminu A. To znamená, že později z něj tělo vitamin A vytvoří. I vitamin A patří mezi antioxidanty. Papriky jsou také jedním z nejlepších zdrojů vitaminu C. Vitamin C je nebytný pro syntézu kolagenu, který pomáhá udržovat pleť pružnou a silnou.

Závěr

„Jste to co jíte“ – Ne nadarmo se tahle fráze používá velmi často. Zkuste pozměnit své stravovací návyky a uvidíte, jaké to s vámi udělá divy! #zdravesesabcou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat