Prostreno.cz

Zelený čaj je báječnou kosmetikou pro pleť i vlasy

Zrovna si říkáte, že je nejvyšší čas na čaj? Pokud si hodláte připravit ten zelený, dopřejte ho v podobě masky i své pokožce, protože díky němu může omládnout. Nic nezkazíte ani tím, když si s ním opláchnete hlavu!

Zelený čaj byl na počátku své éry využíván pouze v Číně, kde sloužil jako přírodní medikament na celou řadu onemocnění, a to od bolesti hlavy až po těžké deprese. Dnes jsou jeho blahodárné schopnosti známé po celém světě, díky čemuž se stal nedílnou součástí zdravého životního stylu milionů lidí. Tento uctívaný nápoj ovšem nezlepšuje jenom kondici, nabízí totiž i působivé kosmetické výhody. O těchto už jste slyšeli?

Omlazení pleti i potřebný detox

Poznatky americké studie uskutečněné na lékařské fakultě Medical College of Georgia potvrzují, že zmíněný čaj odstraňuje toxiny z pokožky, přičemž zachovává její pružnost a zpomaluje tvorbu vrásek. Také snižuje záněty, zmenšuje rozšířené póry, hojí jizvy, ničí pigmentové skvrny a léčí kožní onemocnění. A jak si z něj přichystat masku? Odborníci doporučují rozříznout dva použité sáčky a jejich obsah smíchat s trochou medu a citronové šťávy. Ideální doba působení je podle nich 10 až 15 minut.

Už žádné tmavé kruhy

Prostřednictvím výše uvedeného výzkumu taktéž vyšlo najevo, že tato tekutá medicína díky zvláčňujícím vlastnostem i obsaženému kofeinu a vitaminu K představuje nápravné řešení tmavých kruhů pod očima. Přítomné antibakteriální katechiny jsou zase účinné v boji proti bakteriím, jež způsobují akné. Se stejným nasazením regulují tvorbu mazu i rozbouřené hladiny hormonů.

Rychlejší růst vlasů

Zelený čaj nabízí celou řadu antioxidantů, které podporují růst vlasů a zabraňují nadměrnému vypadávání. Ovšem jeho jedinečné složení působí i proti lupům, zatímco s láskyplnou pečlivostí ošetřuje suchou pokožku hlavy. Alespoň tak to sdělují poznatky amerického průzkumu, o nichž informuje magazín Journal of the National Medical Association. Dozvídáme se z nich také, že oplach vlažným zeleným čajem je vhodné provádět dvakrát týdně, a to vždy po běžném mytí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat