Prostreno.cz

Jasné znaky signalizující zrádné překyselení organismu

Na akné jste nikdy netrpěli, ale teď byste pupínky mohli doslova rozdávat? Ke všemu vás pořád bolí klouby a hlava? Možná máte v těle až příliš kyselo! Potvrzovala by to také neschopnost zhubnout, nespavost nebo psychická vyčerpanost.  

Stav, kdy je narušena vnitřní rovnováha mezi kyselinami a zásadami. Tak acidózu neboli překyselení vysvětlují odborníci s tím, že jde o běžnou svízel dnešní doby. Jak to? Mezi hlavní příčiny podle nich patří nevhodná skladba jídelníčku, duševní napětí a stres. Dále pak kouření, konzumace alkoholu, nadměrné užívání chemických léčiv a nedostatek pohybu i spánku, což jsou klasické hříchy moderní populace. Podle čeho se dá poznat, zda to náhodou není i váš případ? Tyto signály napovědí.

Hubnout se nedaří 

Tělo se s nadbytečnou kyselinou snaží vyrovnat po svém, protože je kvůli ní doslova zahlceno toxiny, které mimo jiné zpomalují metabolismus a bojkotují jakékoli snahy o redukci váhy. A protože moc možností nemá, zpravidla ji „tlačí“ do tukových tkání i buněk, jež slouží jako odkladiště. Je logické, že se o tento „úložný prostor“ nechce nechat připravit, což je důvod, proč se člověku nedaří zhubnout, ani kdyby sebevíc chtěl.

Bolest kloubů bez konce

Dalším varovným znamením jsou potíže s pohybovým aparátem. I tuhle patálii lze vnímat jako obranný mechanismus proti acidóze. K minimalizaci kyselosti totiž organismus využívá minerály, a to včetně těch, které se nacházejí v kostech a kloubech. Jenže rezervy vápníku, hořčíku, zinku a fosforu pochopitelně nejsou bezedné. S nízkou hladinou těchto látek dochází k bolestem kloubů i zvýšenému riziku osteoporózy.

Chronická únava

Kyselé prostředí v systému je naprosto ideální pro nekontrolovatelné množení bakterií a virů. Tyto mikroorganismy okrádají o sílu imunitní systém a zabraňují správné absorpci přijímaných živin ze stravy, přičemž negativně ovlivňují produkci hormonů i enzymů. Tím vším jen podporují fyzickou i psychickou vyčerpanost, stejně jako tvorbu akné, zažívací obtíže, nespavost a migrénu.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.mayoclinic.com





Celkem 0 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat