Prostreno.cz

S peelingem obličeje vám pomůže citron

I když víte, že peeling je prospěšná věc, neděláte si ho, protože nevíte, jak na to? Máme pro vás recept, který vás nadchne svou jednoduchostí i účinky!

Je po zimě vaše pleť unavená a mdlá? Potřebovala by povzbudit, hloubkově vyčistit a sjednotit? Dobrou zprávou je, že tohle všechno zvládnete vlastními silami a bez profesionální kosmetické pomoci. Hlavní roli ve zkrášlující proceduře si zahraje citron!

Škoda dávat ho jen do čaje

O zdravotních účincích citronu slýcháme neustále. Podle odborníků napomáhá hubnutí, posiluje obranyschopnost, dodává energii, zmírňuje bolesti zubů, zlepšuje trávení, omezuje pravděpodobnost rakoviny a zvyšuje propustnost cév. Také přispívá k regulaci cholesterolu a normalizuje krevní tlak, čímž příznivě ovlivňuje činnost srdce. Ovšem i pokožce nabízí mnoho pozitiv!

Kyselý spojenec

Šťáva tohoto plodu obsahuje nejen vysoký podíl vitaminu C, ale i kyseliny citronové. Díky tomu efektivně odstraňuje odumřelé kožní buňky i pigmentové skvrny, zbavuje nežádoucích toxinů, zpomaluje tvorbu vrásek a stimuluje produkci omlazujícího kolagenu, který zachovává pružnost i elasticitu. Jak její báječné vlastnosti využít v praxi? Je čas na peeling!

Kúra jako ze salonu

Domácí peeling není žádná věda. Základní recept vyžaduje 1/3 šálku olivového oleje (můžete ale sáhnout i po jiném), 2/3 šálku třtinového cukru a šťávu z poloviny citronu. Jakmile všechny uvedené ingredience smícháte dohromady, směs jemnými krouživými pohyby naneste na obličej, nechte ji pár minut působit a poté opláchněte pozůstatky vlažnou vodou. Dlužno dodat, že takto připraveným peelingem se dají ošetřit i paty, lokty, kolena nebo komplet celé tělo. Možná si říkáte, co s druhou polovinou žlutého plodu. Z ní můžeme vytvořit další kosmetický přípravek.

Hydratační krém 

Vymačkáte-li zbylý citron a k získanému nektaru přidáte čtyři polévkové lžíce medu, máte k dispozici báječný hydratační krém. Složky včelího produktu pleť zvláční, přičemž jí poskytnou ozdravnou a regenerační výživu. S jejich pomocí bude kůže navíc chráněná před nepříznivými vnějšími vlivy, a to včetně UV slunečního záření.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat