Prostreno.cz

Komentáře k článku

Jarek 03.06.2022

Mimo jiné cvičení na délku dožití má cca 5x menší vliv, jak strava. Cvičení prodlouží život tak o 3 roky a možná zkvalitní stáří před např. náhlým infarktem a smrtí. Navenek vypadáte krásně jako sportovec a zítra už nežijete.

Jarek 03.06.2022

To, co je tady ve článku, je špatně. Vegani, kteří jí nezprocesovanou rostlinou stravu (Whole Plant Based Diet) a obzvláště muži , žijí v průměru o 15 let déle než jejich vrstevníci všežravci. Také bývají zdraví až do stáří (do smrti, která je v průměru kolem 89 let-údaj pro muže, vegany). To máte úplně jedno, jaké názory mají oponenti a kteří to popírají. Ať si každý dělá co chce. Prostě umřou v průměru mnohem dříve a k tomu jako odměnu mívají před smrtí 20 roků nějakou chronickou chorobu.

Siraellen 07.04.2021

mám moc ráda maso

Jarek Siraellen 03.06.2022

V pořádku. V mládí to budete dobře tolerovat. Po 50ce moc ne. Možná vyšší cholesterol, rakovina tlustého střeva nebo prsu, cukrovka, kardiovaskulární onemocnění a podobně. To, že k tomu nejsou data, jsou čisté bláboly.

Libby 02.04.2021

Je to jeste mnohem slozitejsi. I vegetariani a vegani muzou jist nezdrave, kdyz maji ve sve strave prilis mnoho potravin z bile mouky, cukru nebo smazenych jidel. Stejne tak je velky rozdil v tom, jak casto a jake maso konzumujeme. V pripade, ze jime maso jen malo, kvalitni a ne prumyslove upravene, tak muzeme byt zdravejsi nez nekvalitne se stravujici vegetariani. Pokud ale jime maso casto, hlavne prumyslove zpracovane jako parky, salamy, klobasy, pripadne ruzne polotovary, tak jsme na tom nesrovnatelne hur nez optimalne se stravujici vegani a vegetariani. Rozhodne bych nekladla duraz na rozdil v konzumaci alkoholu. Ne kazdy vegetarian je abstinent a nekurak, stejne jako ne kazdy 'masozravec' pije alkohol a kouri. A stejne je to s cvicenim.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat