Prostreno.cz

Hojení puchýře lze urychlit domácími prostředky

Kokosový olej má doma takřka každý, k léčbě obtěžujících puchýřů ho ale využije málokdo. Není to škoda? Ve štychu vás ale nenechá ani měsíček lékařský nebo obyčejná vazelína!

Puchýři se medicínsky říká vezikula. A snad není člověk, kterému by občas pořádně neztrpčil život. Hodně lidí se ho snaží propíchnout, což je ale podle lékařů úplně špatně. Kapsa s hnisem, jež v botě přinejmenším trochu překáží, totiž slouží jako ochranná bariéra zabraňující infekci. Znamená to tedy, že se máte obrnit trpělivostí a nedělat vůbec nic? To také není tak docela pravda. Ačkoli se puchýř přirozeně vyléčí sám, celý proces se dá značně urychlit. Třeba pomocí těchto prostředků!

Kokosový olej, voňavý spojenec

Máte po ruce kokosový olej, bez kterého by byla příprava studené kuchyně zkrátka nemyslitelná? A už jste s ním někdy léčili otravný puchýř? Tak směle do toho. Tohle exotické pomazání podporuje opravu poškozených tkání a urychluje hojení, přičemž předchází zánětům. Je to díky obsahu kyseliny laurové, která v tomto případě zafunguje jako spolehlivý léčitel.

 Pomocník měsíček

Měsíček lékařský je hodně ceněnou bylinkou již odpradávna. Neroste vám náhodou na zahrádce? Narazit se na něj ovšem dá i v přírodě. Mezi jeho přednosti patří to, že přispívá k likvidaci nejen zmíněných útvarů, ale i dalších nepříjemností, jako jsou například kuří oka a bradavice. Výluh z této rostliny se báječně uplatní také při akné, vyrážkách a lehčích popáleninách. Zkusíte ho na vlastní kůži? A to vlastně doslova…

I vazelína umí

Vazelínu, která se prodává už od roku 1872, mnozí využívají zejména jako balzám na popraskané rty. Nicméně dokáže odstranit i voděodolný make-up, zahustit řasy nebo prodloužit „výdrž“ parfému. Záchranné lano ale hodí i v situaci, kdy bojujete s puchýřem. Postižené místo ochrání před infekcemi a nepříznivými vnějšími vlivy, zatímco uspíší proces regenerace. Mažte si vazelínou bolestivé nadělení alespoň dvakrát denně, brzy bude po starosti.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat