Prostreno.cz

Zhubnout můžete i se smaženým jídlem

Mnoho lidí používá při smažení tuku příliš. S těmi správnými potřebami ale můžete množství tuku hodně zredukovat. Některé přístroje dokonce smaží úplně bez tuku. Ale i s několika jednoduchými triky spotřebu tuku dokážete hravě snížit.

Hubnutí si mnoho z nás spojí s odříkáním, nadbytkem ovoce a zeleniny, a naopak málo pokrmů s lahodnou chutí. Ve skutečnosti je to ale tak, že dokonce i smažené jídlo můžete připravit tak, aby vám pomáhalo při hubnutí. Je nutné jen najít správnou míru tuku.

K cíli se správným příslušenstvím k cíli

Existují přístroje, které při pečení a smažení potřebují mnohem méně tuku než obyčejné hrnce a pánve. Teflonové pánve díky svému povrchu například nepotřebují téměř žádný tuk. Nebo jako vhodnou alternativu k pánvi můžete použít římské hrnce.

Vaření s pečicí fólií

Pokud si nechcete pořizovat nové kuchyňské vybavení, stačí sáhnout po pečicí fólii. Můžete ji použít buď jako rouru se dvěma otvory nebo jako sáček. Teplo se tak k pokrmům dostává přes fólii. Vzduch uvnitř se zahřeje, roztáhne se a fólii nafoukne. Při pečení potom nepotřebujete žádný tuk. Navíc je takové pečení velmi pohodlné – nemusíte ho pečlivě hlídat, aby se nepřipálilo a ani vysušení ve fólii nepřipadá v úvahu.

Jak při vaření ušetřit tuk 

Pokud se nerozhodnete vařit bez tuku, můžete se přesto snažit trochu jeho množství omezit. Existují triky, se kterými se vám to podaří.

Odměřujte tuk lžícemi. Na krátké smažení stačí často jen pár lžiček tuku.

Při smažení na pánvi můžete množství tuku snížit tím, že ho rozetřete pomocí kuchyňské utěrky. K tomu potřebujete kousek kuchyňské papírové utěrky lehce pokapané olejem a vetřete ho do pánve. Pánev je řádně vymazaná, ale většina tuku zůstane na utěrce.

Používejte olej ve spreji. Pánev nebo zapékací mísu nastříkáním vymažete s mnohem menším množstvím tuku.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat