Prostreno.cz

Citronová péče o pleť jí zbavuje vrásek a pigmentových skvrn

Asi neexistuje člověk, který by byl se svým vzhledem naprosto spokojený. Naštěstí je tu citron, který toho dokáže víc, než si myslíte!

Mastná pokožka, akné, pigmentové skvrny, rozšířené póry, černé tečky, ztráta elasticity, vysušené lokty, celulitida nebo strie. Řekněme si upřímně, koho z nás něco takového netrápí? Ostatně, žádný div. Kůže je největším orgánem, který máme. Její velikost se pohybuje okolo 1,8 m², přičemž tvoří 7 procent celkové tělesné váhy. Je jasné, že nějaká „vada“ se na ní najde vždycky! Co když ale žijeme ve světě, kde drtivou většinu problémů lze vyřešit obyčejným citronem? Využijte tuto skutečnost ve prospěch svého zkrášlení.

Trochu kyselá parádní kosmetika

Z citronové šťávy lze vykouzlit osvěžující nápoj, který podporuje zdraví mnoha způsoby. Ovšem podobné je to i s jejím vnějším použitím, jež zase slibuje mladistvou vizáž bez otravných nedokonalostí. Největší zásluhu mají látky v podobě kyseliny citronové, luteinu, vitaminu C, draslíku a éterických olejů.

Jedinečné složení kyselého plodu přispívá k produkci kolagenu, který zachovává pružnost kůže a zpomaluje vrásky. Dále hloubkově čistí póry, přičemž odstraňuje odumřelé buňky a reguluje tvorbu mazu. Dokáže vyrovnat i tón pleti, a vymazat tak pigmentové skvrny, stejně jako tmavé kruhy pod očima. Navíc zlepšuje hojení i vzhled jizev, napomáhá hydrataci, působí proti zánětům a poskytuje ochranu před nepříznivými vlivy, to včetně škodlivého UV záření. S čím tuhle zázračnou šťávu smíchat, abyste její parádní účinky mohli okamžitě vyzkoušet?

Čas na revizi kuchyně

Zmíněný blahodárný nektar se doporučuje spojit s vaječnými bílky, čímž vznikne snadno aplikovatelná maska. Kombinovat se ale dá i s olivovým olejem, medem, rajčatovou dužinou, bílým jogurtem, cukrem, mořskou solí nebo jedlou sodou. Poslední tři uvedené ingredience se pak hodí zejména při přípravě peelingu, který ošetří popraskané lokty a paty, ale zabojuje také proti celulitidě a nevzhledným striím. Ať už ve svých kuchyňských zásobách naleznete cokoli, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Mimochodem, citronovou šťávou promíchanou s vodou si lze zesvětlit i vlasy.

Zdroje: wellnessbin.com, goodhousekeeping.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat