Prostreno.cz

Křemelina je posilující zázrak pro vlasy i nehty

Problémů s krásou existuje celá řada. Všechny je ale dokáže vyřešit křemelina! Zkusíte si její pomocí vylepšit vizáž i vy?

Křemelina neboli diatomit je nezpevněná sypká hornina, která je prý nejlépe zachovaným tajemstvím matky přírody. Tento stále populárnější doplněk stravy je tvořen zejména opálovými schránkami jednobuněčných řas, proto je neuvěřitelně bohatým zdrojem oxidu křemičitého. Kromě něj ale obsahuje dalších 28 minerálů a stopových prvků, které pozitivně ovlivňují zdraví i zevnějšek. Prášek jílovité konzistence je bez barvy i zápachu, ale účinky má přímo zázračné.

Něco pro detox, trávení i srdce

Díky vynikajícím absorpčním schopnostem, jež jsou srovnatelné s živočišným uhlím, se křemelina osvědčuje při detoxikaci organismu. Navazuje na sebe toxiny a nahromaděné škodlivé látky, které narušují trávení a bojkotují dietní snahy. Zároveň působí protizánětlivě, zrychluje hojení ran, snižuje vysoký tlak a zmírňuje bolesti kloubů. Povzbuzuje také imunitu, přičemž omezuje pravděpodobnost osteoporózy a reguluje cholesterol. Tohle všechno se děje v případě přímé konzumace. Ovšem diatomit se dá využít i zevně. Co všechno vám to přinese?

Krásné vlasy, čistá pleť i zpevněné nehty

Četné studie potvrzují, že zmíněný oxid křemičitý podporuje produkci kolagenu, který zachovává pružnost a elasticitu pokožky, zatímco vyhlazuje vrásky. Křemelina tedy funguje jako zaručený omlazující prostředek! Pleť také hloubkově čistí a vyživuje, proto je doporučovanou prevencí akné, vyrážek i ekzémů. Souběžně poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Ani vlasy však nezůstanou nijak ochuzeny…

Americký výzkum uskutečněný na farmaceutické fakultě University of Cincinnati prokázal, že diatomit podstatně zlepšuje kvalitu vlasů, což je také zásluha oxidu křemičitého. Zastavuje jejich vypadávání a urychluje růst, ovšem hravě si poradí i s lupy. Pozitiva nabízí také nehtům, neboť je zpevňuje a činí odolnější. Přimíchat jej lze prakticky do každé masky, oleje, krému i šamponu, což z něj dělá všestranný kosmetický produkt vhodný ke každodenní péči.

Zdroje: naturallivingideas.com, dermascope.com, cosmeticsandtoiletries.com





Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat