Prostreno.cz

Připravte si chutnou letní snídani

Když dosáhne léto na nejvyšší teploty, jako by nás pocit hladu zázrakem opustil. Není proto nutné jíst příliš. Tučné a těžké pokrmy navíc trávení zatěžují, proto bychom v létě měli raději sáhnout po něčem lehce stravitelném. A to hned od rána.

Potraviny s vysokým podílem vody nám pomohou doplnit tělesné zásoby tekutin. Ale na samotné tekutiny bychom neměli v létě také zapomínat. Vlažný čaj například spotřebuje méně energie než horký, který si musí tělo ochladit na tělesnou teplotu. Další plus je, že se potom budete potit o poznání méně.

Přinášíme několik chutných variant na zdravou a lehkou letní snídani, která vám zpříjemní ráno a dodá energii do nového dne. A to i v obzvlášť horkých dnech!

Sladká melounová pizza

Se svým obsahem až 96 procent vody je vodní meloun opravdovým zdrojem tekutin. Nakrájejte ho na trojúhelníčky a potřete bílým přírodním jogurtem. Jako obloha se hodí například jakékoli lesní ovoce nebo třeba broskve. Jedlé okvětní lístky, ořechy nebo kokosové plátky můžete použít na posypání. A hned máte zdravou letní snídani do horkých dní!

Overnight oats aneb vločky přes noc

Skvělé na téhle snídani je, že si ji můžete připravit už večer a ráno si ušetřit trochu času. Snídaně bohatá na vlákninu je ideální, když ráno spěcháte. Stačí jen dát večer vločky do uzavíratelné nádoby a přidat dvojnásobné množství tekutiny – mléka nebo vody. Směs přes noc uložte do lednice a ráno jen přidejte čerstvé ovoce, ořechy nebo kokos. A díky uzávěru si snídani můžete vzít i s sebou.

Celozrnný chléb s lososem

Kdybyste dostali chuť na rybu, určitě zvolte lososa. Obsažené omega-3-mastné kyseliny vám dodají energii, a zajistí tak správný start do nového dne. A s celozrnným chlebem namazaným lehce čerstvým sýrem a podle chuti ještě navrch obloženým plátky okurky nebo avokáda, máte osvěžující snídani s dostatkem všech potřebných živin.

Ovocné smoothie

Osvěžující ovoce jako ananas nebo mango se skvěle hodí na snídani v tekutém stavu. Rozmixujte ananas nebo mango, přidejte kokosové mléko a bílý jogurt. Po hodině v lednici si vychutnáte perfektní osvěžení.

Zdroj: life line





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat