Prostreno.cz

Nejlepší esenciální oleje pro podzimní dny

Méně slunce, více srážek, deštníky, vrstvení oblečení a první topení. Léto se definitivně rozloučilo a vládu převzal sychravý podzim. Už teď z toho máte „depku“? Nezoufejte, esenciální oleje vás ve štychu nenechají, tyhle kápněte do difuzéru, nebo do koupele a ulevte své psychice!

Dlouhodobě se průměrné denní teploty v měsíci říjnu pohybují od 13 do 18 °C, v noci je to pak něco mezi 4 až 9 °C. Inu, je potřeba podporovat dobrou náladu, imunitu i funkce dýchacího systému. K tomu se hodí éterické oleje.

Svěží máta peprná

Energizující silice máty peprné podporuje normální trávení, zdravou funkci střev a pohodlí gastrointestinálního systému. Je velmi vhodná při nachlazení, má antibakteriální, antiseptické a protihorečnaté účinky. Pozvedá ducha, čistí vzduch a odstraňuje iracionální strachy.

Jiskřivá skořice

Esenciální olej ze skořicové kůry podporuje zdravou imunitní odpověď. Pokud zatoužíte prohloubit podzimní atmosféru, v difuzéru zkombinujte 5 kapek skořicové kůry s 1 kapkou hřebíčku a stejným množstvím muškátového oříšku. Vykouzlíte tak vůni dýňového koření!

Relaxační borovice

Tahle jehličnatá vůně výborně uvolňuje zahleněné dutiny, vyniká antibakteriálními a protiinfekčními účinky. Na dýchací potíže je jako dělaná, ulevuje od nachlazení i astmatu, vy mysli přenáší do lesních procházek, posiluje obranyschopnost, dodává energii, napomáhá koncentraci a ulevuje při pocitu bezmocnosti.

Antiseptický zázvor

Zázvorový esenciální olej podporuje režim zdravého životního stylu, má lahodnou, kořeněnou vůni, posiluje organismus při slabosti a chladu. Jelikož je přirozeně antiseptický, bývá podpůrným prostředkem v období chřipek a nachlazení. Je to zkrátka takový domácí terapeut.

Protiinfekční hřebíček

I hřebíčkový esenciální olej posiluje zdravou imunitní odpověď a může podporovat celkovou pohodu. Je užitečný při únavě, prohřívá, působí proti infekcím v zažívacím a dýchacím ústrojí, čistí mysl od negativních myšlenek. Co si přát víc?

Zklidňující patchouli (pačuli)

Uklidňuje rozbouřené emoce, zmírňuje úzkost, čili pozitivně působí na psychickou stránku. Vykazuje antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. A se kterou další volbou chybu určitě neuděláte?

Povznášející pomeranč

Uvolňuje při nervovém napětí, navozuje radost a pozitivitu, povznáší a osvěžuje. To je pomeranč. Jedná se o olej hojnosti a radosti. V jeho přítomnosti podzimní dny zvládnete o dost lépe.

Zdroje: firefliesandmudpies.com, treking.cz





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat