Prostreno.cz

Kosmetické účinky heřmánku berou dech

Trápí vás zarudlá a podrážděná pleť? Pomůže vám heřmánek! Ten navíc prokazatelně zpomaluje projevy stárnutí a léčí vyrážky. Také hloubkově čistí a chrání před nepříznivými okolními vlivy!

Heřmánek se po tisíce let využívá k podpoře spánku, zmírnění stresu, útlumu nevolnosti i zastavení pálení žáhy. Egypťané, Řekové a Římané jím také urychlovali léčbu nachlazení. Tato bylina však nezklidňuje jenom tělo, stejné účinky má totiž i na pleť.

Zkrášlující poklad z lůna přírody

„Pokud věnujete pozornost složení kosmetických produktů, pravděpodobně jste si všimli, že se v mnoha pečujících přípravcích objevuje právě heřmánek, a to z dobrého důvodu. Obsahuje velké množství antioxidantu známého jako apigenin, který stojí v pozadí jeho famózních účinků,“ vysvětluje americký dermatolog Joshua Zeichner. Co přesně tato rostlinka dokáže?

Zarudnutí a podráždění? To je minulost!

„Díky svým protizánětlivým vlastnostem heřmánek zmírňuje zarudnutí i podráždění, proto je ideální pro hodně citlivou pokožku. Využívat ho ovšem mohou všechny typy, zvláště vhodný je také pro jedince, kteří se potýkají se svědivými vyrážkami a ekzémy,“ doplňuje výše zmíněný lékař. A už jste slyšeli o tom, že funguje jako úžasný elixír mládí?

Zastavte čas, je to možné!

„Polyfenoly a další fytochemikálie nacházející se v této bylině urychlují regeneraci kožních buněk, snižují výskyt vrásek i jemných linií a zlepšují vzhled jizev. Její složení také bojuje proti škodlivým volným radikálům, čímž pleť chrání před poškozením způsobeným nepříznivými vnějšími vlivy. Je prokázáno, že vnější aplikace zpomaluje známky stárnutí, a navíc i hloubkově čistí. Je velice výhodné zařadit heřmánek do běžné každodenní rutiny,“ vyjmenovává pozitiva dermatolog Joshua Zeichner. Teď se možná ptáte, jak si z něj připravit masku. Tak hurá do toho!

Minimum úsilí, maximum výhod

Zalijte menší hrst sušené rostliny trochou vroucí vody a vzniklou směs vmíchejte do obyčejného bílého jogurtu. Jakmile ji aplikujte na obličej, dopřejte jí dvacetiminutové působení, poté smyjte všechny pozůstatky. Vidíte sami, snadnější to být ani nemůže!

Zdroje: byrdie.com, healthline.com





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat