Prostreno.cz

Vrásky jsou dokladem zdravého těla

Dříve nebo později se každá žena musí vyrovnat s jednou nebo dvěma vráskami na obličeji. Vrásky ale mohou vypovídat hodně i o vašem zdraví.

Ať už na čele, kolem očí nebo na bradě – u každé ženy se objeví malé nebo větší vrásky. Nejsou to ale jen viditelné známky toho, že stárneme, vypovídají hodně i o našem zdravotním stavu.

Vrásky na čele

Jistě, pokud se budete neustále mračit, poměrně rychle se vám udělá jasně viditelná vráska. Podle Emmy Hobson z International Dermal Institute byste si však měli dát pozor na jemné vrásky v oblasti horního čela. Ty mají totiž souvislost s močovým měchýřem a žaludkem. Vrásky v dolní oblasti čela mohou být příznakem potravinové alergie – často je doprovází pupínky a vyrážky.

Vrásky kolem očí

Malé vrásky smíchu kolem očí jsou krásné. A pokud se prohloubí, když se smějeme, je vše v pořádku. Oči jsou však také úzce spojené s játry. Vrásky, které nemají svůj původ ve smíchu, a přidají se k nim ještě tmavé kruhy pod očima, označují přetížená játra. Může za to například nezdravá strava nebo příliš mnoho alkoholu. Oteklé oči jsou zase signálem pro nedostatek omega-3 mastné kyseliny, problémy s ledvinami nebo vysoký krevní tlak.

Vrásky kolem úst nebo na bradě

Oblast kolem úst je také spojená s naším trávicím traktem. Hluboké vrásky mezi nosem a bradou mohou představovat poruchy trávení. Drobné vrásky, které obklopují rty, jsou často známkou nastupující menopauzy. Abyste je zmírnila, potřebujete zvlášť pečlivou péči. Také kouření může vrásky prohlubovat – pokud tedy chcete krásně hladkou pokožku bez vrásek, měla byste s kouřením přestat.

Samozřejmě ne každá vráska na obličeji musí znamenat něco špatného – jsou součástí přirozeného stárnutí. Měli bychom však zpozornět, pokud se ještě v mladém věku objeví několik hlubokých vrásek anebo se objeví jiné obtíže. Pak návštěva lékaře neuškodí.

Zdroj: my life, verywellfit






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat