Prostreno.cz

Moringa je dostupným elixírem dlouhověkosti

Pokud jste příznivcem alternativních léčebných postupů, neměla by vaší pozornosti uniknout moringa. Jakým nemocem předchází a proč je svatým grálem přírodních prostředků?

Moringa olejodárná bývá ve své „rodné“ Indii a Nepálu známá jako strom života, zázraků a věčného mládí. Prášek získávaný z listů je pak tradiční ajurvédskou medicínou využíván již celá tisíciletí. Už jste se s ním seznámili? Jde o dostupné zboží, které seženete na internetu i v obchodech zaměřených na specializovanou výživu. Tento vychvalovaný prostředek vám také může vyřešit vánoční dárkové dilema. Nechtěli byste snad sobě i svým blízkým nadělit skutečnou vzácnost, která prokazatelně prodlužuje život?

Doplněk stravy se zázračnými schopnostmi

Ať už člověk moringu užívá formou zmíněného prášku, tablet, kapek či tinktury, dopřává svému tělu unikátní superpotravinu. Co všechno obsahuje? Výčet jejích živin by možná dal na celou knihu. Tento jedinečný zdroj rostlinných bílkovin zprostředkovává i vitaminy A, C, E a B, dále pak hořčík, železo, draslík a vápník. Nabízí také hojné množství cenných enzymů a velice silných antioxidantů, jako je například kvercetin či kyselina chlorogenová. A takový prospěšný koktejl se pochopitelně nemůže obejít bez příznivých účinků. Vědci vychvalují zvláště tyhle!

Všestrannost bez hranic

Vzhledem k vyššímu podílu flavonoidů, polyfenolů a kyseliny askorbové se tento doplněk stravy dává do přímé souvislosti s ochranou před oxidačním stresem, útlumem zánětů, výrazně menším rizikem chronických chorob a delší životnosti. Není žádným tajemstvím, že také reguluje hladinu cukru, krotí rozbouřené hormony, zlepšuje sexuální výkonnost a podporuje činnost štítné žlázy. Zároveň detoxikuje a napomáhá při odstraňování škodlivin, přičemž neutralizuje volné radikály a upevňuje mozkové funkce. V současné době se moringa testuje také jako alternativní léčivo zabraňující depresím, které značně omezuje pravděpodobnost Alzheimerovy choroby.

Zdroje: healthline.com, mindbodygreen.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat