Prostreno.cz

Na celulitidu zabírají i bylinky

Plavková sezona je sice dávno pryč, vás ale celulitida rozčiluje pořád stejně. Chcete znát tajemství? Její likvidaci podpoří rozmarýn, pampeliška i pupečník asijský!

S celulitidou se podle aktuálních statistik potýká 80 procent žen všech věkových kategorií i tělesných proporcí. Nechvalně známá pomerančová kůže vzniká hromaděním podkožního tuku, který se váže s kolagenovou pojivovou tkání, načež se „tlačí“ k povrchu pokožky. Proč s tímto problém bojuje jen něžné pohlaví? Podle vědců to možná souvisí s chromozomem X, který pánové postrádají. Celulitidu tedy zřejmě máte ve vínku, což vás asi neuklidní, nicméně pořád platí, že ji můžete zkrotit. A na pomoc si klidně vezměte bylinky! Tyhle konkrétní jsou jejím největším nepřítelem.

Rozmarýn má i kosmetické přednosti

Typicky vonící rozmarýn se přidává třeba k masu, těstovinám a sýrovým pokrmům, přičemž podporuje zdraví mnoha způsoby. Ani jako součást denní zkrášlující péče se však nemine účinkem! Možná jste slyšeli o tom, že zastavuje nadměrné padání vlasů, což potvrdilo i hodně odborných studií. Tato bylinka se ovšem doporučuje i na zmíněnou „hrbolatou svízel“, neboť zlepšuje krevní oběh, tlumí záněty a zpevňuje kůži. Zkuste si postižená místa masírovat rozmarýnovým olejem, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Mocnou zbraní je také pampeliška

Další řešení celulitidy představuje smetanka lékařská. Ta stimuluje detoxikační procesy a pomáhá při odstraňování odpadních látek z jater, díky čemuž tento orgán pracuje efektivněji. A to je v této pomerančové situaci zatraceně žádoucí! Pampeliška navíc obsahuje draslík, čímž předchází zadržování tekutin. Popíjejte pampeliškový čaj alespoň dvakrát denně, přinese to pozitivní změny.

Pupečník asijský nezklame

Gotu kola je poněkud exotický název pro pupečník asijský. V čínské i ájurvédské medicíně je po tisíce  let symbolem dlouhověkosti, který mimo jiné omlazuje a hloubkově vyživuje pokožku. Velice příznivý vliv má na strukturu pojivové tkáně, zatímco podněcuje tvorbu kolagenu. Jeho pravidelná konzumace tedy může k vyřešení vašeho problému hodně přispět! Mimochodem, z pupečníku se dělají i nejrůznější pleťové vody a krémy, lze ho tedy využít i zevně.

Zdroje: womenfitness.net, pranabrush.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat