Prostreno.cz

Komentáře k článku

Jan Hübner 27.12.2021

Zpracovávám každý rok 10 a více kg dřínků z vlastního pěstovaného keře /stromku/, který mám před domem. Nechám přemrznout v mražáku, ne že by zesládli, ale nezdají se potom tak kyselé. Po rozmrznutí pomixuju a přepasíruju a mám výslednou hmotu, kterou zužitkuju s ostatním letním bobulovým ovocem na džem. Použití široké na ochucování bílých jogurtů, na chleba s máslem, na lívance atd.

Petr Jan Hübner 16.10.2022

Dobrý den, už několikátý rok řeším, jak dřínky zpracovat. Vypeckovat nejdou, šťáva z odšťavňovače je víc trpká, než samotné plody, přes sítko mi to nejde. Když píšete, že je pomixujete, tím myslíte, že i s peckami? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem Petr Suchan

Petr 27.12.2021

Marmeládu z dřínek dělám už druhou sezónu, je vynikající na lepení cukroví a na přípravu omáček k divočině nebo kachně. Jen je to hrozně pracné. Dužiny je málo, plody se musí sbírat až po opadnutí, třesením keřem ničeho nedosáhnete - jen spadnou nezralé plody. Nejlepší je sbírat je poté, co samy spadnou a ještě je nechat ležet na zemi, dokud nezměknou a trošku nezatáhnou. Pak teprve v nich dozrají cukry a jsou chuťově lahodné. Jinak obsahují mnoho tříslovin a jsou trpké. Po sklizni se musí uvařit, propasírovat přes sítko a pak až dělat marmeládu. Ale výsledek stojí za to, sladkokyselou chuť ničím nenahradíte. A pokud pak se švestkami a borůvkami uděláte omáčku, zůstanou jen do čista vylízané talíře.

Siraellen 27.12.2021

Vůbec neznám

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat