Prostreno.cz

Citronová kůra pomáhá při bolestech kloubů

Trápí vás bolest kolena, ramena, zápěstí nebo zad? Tahle svízel ostrouhá, když na ni vytáhnete citronovou kůru. Máte hned dvě možnosti, jak ji využít!

Klouby jsou jednou z nejnamáhavějších „součástek“ těla. V poslední době si na ně nějak často stěžujete? Pak je asi něco špatně. Proč mají omezenou hybnost a co může stát za jejich bolesti?

Seznam pachatelů není krátký

Možných příčin existuje celá řada. Lékaři by vaši indispozici pravděpodobně vysvětlili namáhavou fyzickou činností, revmatoidní artritidou, artrózou nebo dnou. Zřejmě by se přiklonili i k tomu, že bolest kloubů může způsobovat také lupus, chřipka, zánět chrupavky, běžné opotřebení zapříčiněné věkem, nějaký předchozí úraz či osteoporóza. Ať je však diagnóza jakákoli, jistě vás zajímá, jak tuhle patálii řešit. Nechcete přece polykat jeden prášek za druhým, aby vám rozhodily trávení? Co kdybyste si ulevili citronem? Není to vůbec špatný nápad!

Potěšující dáreček pro tělo 

Kyselé citrony se dávají do spojitosti se zdravím už dlouho. Odborníci je na základě četných studií vychvalují hlavně proto, že posilují imunitu, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, napomáhají detoxikaci, normalizují tlak a představují prevenci rakoviny. Také přísahají na to, že zachovávají kvalitní pokožku, zmírňují projevy astmatu, podporují správnou absorpci železa, krotí stresové hormony a zvyšují fyzickou výkonnost. Jejich slupka je ale i báječným obkladem!

Poklad, co do koše nepatří

Citronovou kůru kdekdo vyhazuje, neboť se domnívá, že se vůbec k ničemu nehodí. Ale to je omyl. Její protizánětlivé a anestetické vlastnosti v kombinaci s obsaženými vitaminy, minerály, enzymy, aminokyselinami a éterickými oleji uvolňují krevní cévy a zastavují bolesti kloubů i svalů. A to s hodně rychlým účinkem! Slupku můžete buď nastrouhat (bez vnitřní bílé části, té se vyvarujte), přiložit na postižené oblasti, zajistit obvazem a nechat působit jednu až dvě hodiny. Anebo ji naložte  do olivového oleje a poskytněte jí dvoutýdenní prostor k řádnému vylouhování. Po uplynutí stanové doby máte k dispozici parádní masážní prostředek, který vás ve štychu nikdy nenechá.

Zdroje: tribune.com.pk, medicalnewstoday.com





Celkem 3 komentářů

Alžběta
16.12.2021
Marie Líbalová
16.12.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat