Prostreno.cz

Konzumace ořechů omlazuje pokožku

Chcete udělat něco pro své zdraví a zároveň zpomalit stárnutí pleti? Dopřávejte si mandle nebo para ořechy! Tenhle doping ocení celé vaše tělo.

Ořechy se možná jeví jako zcela obyčejná potravina, představují však úžasný životní elixír. Nevěříte? Třeba odborníci působící na londýnské Královské univerzitě vědy, techniky a lékařství se domnívají, že jejich pravidelná konzumace zlepšuje zdraví srdce o celých 30 procent. Tyhle křupavé plody podle nich mohou výrazně prodloužit i průměrnou délku života, neboť zabraňují celé řadě civilizačních chronických chorob. Pokud si je budete dávat častěji, obrovských omlazujících výhod se dočká i vaše pokožka! Které druhy se opravdu vyplatí zahrnout do jídelníčku?

Mandle místo krému?

„Mandle jsou štědrými zprostředkovateli hořčíku, fosforu, vlákniny, bílkovin i vitaminů skupiny B. Díky tomu snižují škodlivý cholesterol, zlepšují hustotu a odolnost kostí, prospívají zubům a urychlují metabolismus,“ vyjmenovává zajímavá pozitiva indická dermatoložka a zároveň nutriční poradkyně Karishma Chawla. „Jejich předností je také vysoký podíl antioxidantů a omega-3 mastných kyselin, které zabraňují oxidačnímu poškození i zánětům, což jsou faktory přispívající k rychlejšímu stárnutí, akné, lupence, ekzémům i k nadměrnému vypadávání vlasů,“ dodává lékařka. Po čem dalším se v obchodě porozhlédnout?

Brazilské para ořechy mají skryté kouzlo

Brazilské neboli para ořechy poznáte podle větší velikosti, krémově bílých jader a jemné struktury. Své jméno pravděpodobně získaly po brazilském přístavu Para, odkud jsou vyváženy do celého světa. Strom, na kterém rostou, patří k nejvyšším v Amazonii, dorůstá do výšky až 50 metrů. I tyto „dárečky“ jsou spojovány s četnými benefity, mezi které patří i neutralizace volných radikálů, podpora imunity, afrodiziakální působení i normalizace tlaku. Co dokáží s vizáží? „Z těchto energeticky bohatých ořechů načerpáte spoustu klíčových živin, a to včetně selenu a kyseliny karbolové. Tyto látky zachovávají elasticitu pleti a udržují ji hydratovanou. Velice příznivý vliv mají také na kvalitu vlasů a nehtů,“ vysvětluje dermatoložka Karishma Chawla.

Zdroje: vogue.in, teadorabeauty.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat