Prostreno.cz

Křepelčí vejce překypují zdravotními přednostmi

Tak trochu „vylepšené“ vajíčko? To křepelčí! Uleví vám od alergie, posílí imunitu, prospěje zraku a zkvalitní pokožku. Dobré je i na trávení, přičemž působí jako prevence diabetu.

Křepelčí vejce si s těmi slepičími nelze splést. Liší se totiž velikostí, barvou i cenou. A podle jejich příznivců také chutí, která je prý nepopsatelná. Ještě jste tuhle delikatesu na talíři ani jazyku nikdy neměli? To je škoda, připravili jste se nejen o gastronomický zážitek, ale i zajímavé zdravotní výhody. Jakými benefity se tyto malé kropenaté poklady chlubí?

Lahodný lék na alergie

Vajíčka křepelek se možná tváří nevinně, ale ukrývají v sobě obrovskou sílu. Závěry četných studií se shodují v tom, že obsahují vysoký podíl ovomukoidního proteinu, který v těle působí jako silný přírodní antialergen. Pokud tedy trpíte ucpaným nosem, překrvenými sliznicemi, permanentní otravnou rýmou nebo dalšími příznaky obtěžující alergie, může vám tato křehká specialita pomoci.

Důkladný úklid a kognitivní restart

Chcete si vylepšit imunitu? Nebo vás sužují potíže s trávením? V obou těchto případech se doporučuje konzumace jmenované potraviny. A co víc – zároveň stimuluje mozkovou aktivitu, což se příznivě promítne na lepší paměti a bystřejším myšlení. Vzhledem k faktu, že zprostředkovává spoustu železa, také zvyšuje množství hemoglobinu. Její jedinečný nutriční profil podle odborníků zbavuje organismus těžkých kovů a nahromaděných toxických látek.

Prevence diabetu

V České republice je ročně diagnostikováno zhruba 60 tisíc pacientů s diabetem, což rozhodně není málo. Jak si riziko této nemoci, která vzniká na základě poruchy tvorby inzulínu, snížit? Ochranu dle názoru vědců představují křepelčí vejce. Poskytují totiž esenciální aminokyselinu zvanou leucin, která pomáhá zachovávat rovnováhu inzulinové hladiny, přičemž reguluje i úroveň cukru v krvi. To je dobré jak pro prevenci, tak i samotnou léčbu diabetu. Sluší se dodat, že tato chutná vajíčka také prospívají zraku, přičemž zlepšují kvalitu pokožky a příznivě ovlivňují kardiovaskulární systém.

Zdroje: 1mhealthtips.com, healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat