Prostreno.cz

Dehydratace nesmírně urychluje stárnutí pleti

Že když budete pít málo vody, odnesete si to jenom žízní a možná i bolestmi hlavy? Ale kdepak. Málo přijímaných tekutin rovná se rychlejší tvorba vrásek. A to přece nechcete!

O důležitosti pitného režimu jste za svůj život jistě slyšeli už nesčetněkrát. Ale ruku na srdce – opravdu denně vypijete alespoň dva litry vody? Pokud ne, zřejmě vám používání omlazující kosmetiky bude úplně k ničemu.

Všechno souvisí se vším

Dehydratace se dává do souvislosti s celou řadou obtíží. Lékaři asi nejvíce zmiňují to, že způsobuje pokles krevního tlaku, přičemž zhoršuje činnost oběhového systému, omezuje regeneraci a odporuje správnému zásobování kyslíkem. Netají se však ani tím, že bývá i příčinou bolestí hlavy, „děravé“ imunity, svalových křečí, selhání ledvin, nevolnosti nebo permanentní únavy. Častá žízeň, která je jejím ukázkovým příznakem, se ale hodně podepíše i na vašem zevnějšku.

Pomoc, zase mám vyrážku!

Zdravá pleť dle mínění expertů obsahuje něco mezi 10 a 20 procenty vody. V případě, že vláhu zoufale postrádá, začne trpět suchostí, svědivým šupinatěním, podrážděním, vyrážkami a neposlední řadě i mnohem více stárne. Nemluvě o tom, že pokud je kůže jakožto největší orgán těla dehydrovaná, mizí její vnější ochranná bariéra, kvůli čemuž není schopná reagovat na nepříznivé vnější vlivy. To znamená, že jí nízké venkovní teploty, vítr, klimatizace i škodlivé ultrafialové záření dává na frak o to víc. A právě slunce nadělá největší paseku. Proč?

Sklenka vody místo slunečníku?

Již mnoho studií prokázalo, že UV paprsky negativně působí na elastinová vlákna, což vede ke ztrátě elasticity a tvorbě vrásek, prohlubní i jemných linií. Když má suchá kůže jen omezenou způsobilost obrany, proces stárnutí probíhá výrazně rychleji. Takže zlaté pravidlo mladistvého zevnějšku zní? Pít, pít a pít! Kromě dostatečného příjmu vody byste o hydrataci pokožky měli dbát i zvenčí. Používání zvláčňujících krémů a tělových mlék je naprosto zásadní, neboť tyto produkty pomáhají zachovat  ochrannou bariéru.

Zdroj: livecerulean.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat