Prostreno.cz

S chřipkou v posteli ve dvou. Má to i své výhody

Chřipky či nejrůznější virózy dokážou člověku pořádně znechutit život. Ovšem takové stonání ve dvou může mít i pár výhod.

Samozřejmě netvrdíme, že onemocníte-li s partnerem oba najednou, je to nějaká výhra. Vůbec ne! Jen říkáme, že není nutné propadat splínům či panice. To vašemu uzdravení nijak nepomůže. Naopak vzájemná podpora a pomoc může vašemu stavu prospět.

A jak můžete těch několik dní, jež potřebujete k uzdravení využít? Máme pro vás pár tipů!

Noční filmový maraton

Když celý den ležíte v posteli, a navíc víte, že druhý den nebudete ráno vstávat, proč nezkusit noční filmový maraton? Každý si vybere svůj oblíbený snímek (nebo dva, tři…) a můžete začít. Pěkně se společně zachumláte pod peřinu a to nejhorší, co se může stát, je, že nějaký ten film zaspíte.

Co vlastně dávají

Taková denní modifikace nočního filmového maratonu spočívá v tom, že konečně zjistíte, co dávají přes den, tedy když jste v práci, vlastně v televizi. No, a když vás nic nezaujme, vždycky se můžete vrátit k filmu, který jste v noci prospali.

Copak si dáme

Nepodceňujte během nemoci jídlo. Na nohy vás postaví třeba silný vývar, s viry pomůže zatočit horký zázvorový čaj s citronem a medem, vitaminy doplníte ovocem. A když budete občerstvení připravovat společně, nejenže si ho – navzdory viróze – užijete, ale strávíte tím mnohem méně času.

Malé rande

Je jasné, že je poměrně složité udělat si romantický večer, když máte oba červené nosy, z nichž vám teče, každých pět minut vás dusí záchvaty kašle a pro vysokou horečku už máte i halucinace, ale zkuste to. Zapalte si svíčky, pěkně se k sobě přitiskněte (nakazit už se stejně nemůžete), a když nic jiného – usnout si v náruči je taky moc romantické!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat