Prostreno.cz

Vitamin C je nejlepším pomocníkem v péči o pleť

Řešíte pigmentové skvrny? Nebo vás o nervy připravuje suchost kůže, vrásky či začervenalá svědivá ohniska? Dejte pokožce ochutnat vitamin C, který tyto kosmetické trable vyřeší!

Vitamin C. Vnímáte ho jen jako látku, která nějakým způsobem pomáhá imunitě? Je pravda, že má na obranyschopnost velký vliv, ale tím to jenom začíná. Přispívá totiž i ke snížení míry únavy a podporuje činnost nervové soustavy. Céčko je důležité také pro kosti, klouby, zuby, dásně, krevní cévy a chrupavky. Chcete si zachovat mladistvý vzhled? Pak ho potřebujete ještě víc!

Přítel, který se za vás postaví

Vitamin C je klíčem ke zdravé, hebké a zářivé pokožce. Navíc je jedním z nejsilnějších bojovníků proti stárnutí, proto ho také obsahuje celá řada pečujících kosmetických produktů. Jeho velkou výhodou je i to, že je vhodný a hlavně bezpečný pro všechny typy pleti, takže ho lze aplikovat dlouhodobě, aniž byste se museli obávat jakýchkoli nežádoucích účinků. Jde-li o jeho kombinování s dalšími zkrášlujícími živinami, jako je například retinol, ani tady neplatí žádná omezení. Jinými slovy – tento spojenec může jen prospět! Jakými konkrétními způsoby?

Dávka hydratace, kterou nikdo nepohrdne

Ano, je to tak. Zmíněná látka působí jako mocné hydratační činidlo, které zabraňuje ztrátám vody. Potvrzuje to i jistá nedávná studie, ze které vyplývá, že její vysoké koncentrace lze nalézt v kůži i některých orgánech. Můžete se na ni spolehnout i v případě, že se vám nedaří zvítězit nad hyperpigmentací. Protože ovlivňuje produkci pigmentu melaninu, dokáže vyzmizíkovat tmavé skvrny. Díky své antioxidační kapacitě rovněž uklidňuje podráždění, jež se často projevuje nevzhledným začervenáním. S čím dalším ochotně pomůže?

Konec tmavých kruhů pod očima

Krém, tonikum, mléko či sérum s podílem vitaminu C je také spolehlivou „medicínou“ na kruhy pod očima. Máte s nimi trápení? Tak těmto přípravkům dejte šanci! Měli byste vědět i to, že zároveň nakopnou výrobu kolagenu, čímž znesnadní tvorbu vrásek a zachovají pružnost i elasticitu pleti. Jistě vás potěší i skutečnost, že zesílí ochranu před slunečním zářením. Jak vidno, vitamin C opravdu není dobrý jen na tu imunitu…

Zdroje: www.mdpi.com/2072-6643/9/8/866/htm, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4492638/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19626722/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat