Prostreno.cz

Svěží a zábavné nápoje pro dokonalý pitný režim dětí

Vedra jsou pro dětský organismus náročná, proto by naši nejmenší měli přijímat dostatek tekutin. Jenže jak je k tomu přimět, když čistou vodu nechtějí a sladké šťávy jim kazí zuby? Zkuste tyhle nápoje, které se u ratolestí těší velké oblibě!

Dehydratace u dospělých a dětí je během prázdninových měsíců tématem číslo jedna. Voda tvoří více než dvě třetiny zdravého lidského těla a je třeba ji v pravidelných intervalech doplňovat. Může to být i zábava, tedy když zvolíte tyhle svěží nápoje!

Kokosová voda

Kokosová voda je nabitá vitaminy, minerály a antioxidanty, které udržují tělo vyživené a hydratované. Ve skutečnosti jde o nízkokalorický nápoj, jenž pomáhá při budování imunity a je skvělým doplňkem pitného režimu dětí už jen proto, že bývá bohatý na minerály a elektrolyty a má obrovský podíl sacharidů s nízkým obsahem cukru. Všechny tyto živiny udržují stabilní hladinu energie.

Citronová voda

Jedná se bezesporu o nejznámější letní nápoj. Citronová voda obsahuje sůl a cukr, které pomáhají urychlit metabolismus vašeho dítěte, zároveň udržuje zdravou hladinu draslíku a sodíku. Citron dodává vitamin C a zlepšuje trávení. Aby byla tahle závlaha atraktivní, do sklenice přidejte mátu, chia semínka a brčko. Už jste zkusili to vyrobené z kvalitní nerezové oceli, které se dá pohodlně umýt?

Ibiškový čaj

Ibišek je zdravá jedlá květina s vysokým obsahem železa, vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, soli, zinku a vitaminů. Jeho pikantní, brusinková chuť a atraktivní červená barva vaše dítě jistě zaujme, což je jedině dobře. Organismu dodává antioxidanty, včetně prospěšných polyfenolů, které pomáhají při snižování škodlivých volných radikálů v těle a podporují celkové zdraví buněk. Pro extra chuť do vychlazeného čaje můžete přidat limetku, zázvorovou šťávu nebo mátu.

Ovocné smoothie

Smoothie osvěžuje smysly, zásobuje vitaminy a bojuje proti horku. Pro jeho přípravu se dá využít mnoho druhů ovoce, stejně jako jogurt, tvaroh, mandle či ovesné vločky. Vyzkoušejte smoothie z lesních plodů, jež si dítko může samo natrhat, nebo se spolehněte na červenou řepu, banány a jahody.

Lassí

Internetová encyklopedie lassí popisuje jako jogurtový nápoj, který pochází z oblasti Paňdžábu, situovaném na území Indie a Pákistánu. Základními ingrediencemi jsou jogurt a voda. Lassí je jedním z nejprospěšnějších a nejoblíbenějších studených drinků pro lidi všech věkových kategorií a dá se připravit na dva způsoby, slaný i sladký. Na základní sladké lassí budete potřebovat bílý jogurt, studené mléko nebo vodu, cukr a led. Domácí jogurtové lassí je vždy ideální volbou!

Zdroje: www.wikipedia.org, www.onlymyhealth.com





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat