Prostreno.cz

Mít po konzumaci alkoholu hlad je normální

Jen se člověk napije alkoholu, už ho začínají lákat tučné sýry, chlebíčky a bramborové chipsy, kterým se za normálních a „střízlivých okolností“ vyhýbá obloukem. Proč se to děje?

Dát si takhle na relax sklenku vína? Nebo se v horku osvěžit vychlazeným pivem? To už dnes není považováno za přímý útok na zdraví. Hodně tomu pomohl fakt, že se mírná konzumace alkoholu začala dávat do spojitosti s výhodami pro střeva i srdce. Aby to ale nebylo tak růžové, určité hrozby jsou na dně sklenky stále. Rizika ať si zhodnotí každý sám!

Vrásky se tvoří jako houby po dešti

Pomine-li se skutečnost, že jinak zvaná metla lidstva může odstartovat závislost a podpořit rozvoj různých typů rakoviny, nepopiratelně škodí i vzhledu. Je to proto, že dehydratuje, jde na ruku oxidačnímu stresu, zahlcuje tělo volnými radikály a urychluje stárnutí pokožky. Pořádně zamávat dokáže i se štíhlými křivkami. Také jste si všimli, že už po několika málo doušcích pociťujete hlad nebo alespoň chuť na něco dobrého? Tohle dělá mozek, který má zhoršený úsudek!

Když jsou smysly trochu poblázněné

„Alkohol vás činí poddajnějšími a mozek si myslí, že hladovíte. Místo toho, aby rozpoznal, že jste prostřednictvím alkoholu dostali velké množství kalorií, které vás zasytí, dochází k pravému opaku a silnější touze po jídle. Kromě toho alkoholické nápoje také snižují hladinu cukru v krvi, což vede k tomu, ze začnete podvědomě vyhledávat sacharidy a cukry, aby se ztráty vyrovnaly,“ objasňuje americká registrovaná nutriční poradkyně Ginger Hultin. Připočtěte si k tomu snížené zábrany a dietní šlamastyka je na světě.

Pokušení, které nelze oblafnout

„Pokud popíjíte v restauraci nebo při grilování s přáteli a všude okolo je jídlo, bývá nesmírně těžké odolat. Alkohol sám o sobě způsobuje, že děláte věci, které byste normálně nedělali. Při jeho konzumaci se aktivují jisté mozkové neurony, které organismus nabádají, aby horlivě uspokojil hlad, který je pro mozek jen domnělý,“ potvrzuje i další americká nutriční terapeutka Suzanne Dixon. Má tohle nějaké preventivní řešení? Tím je asi abstinence…

Zdroje: www.thelist.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat