Prostreno.cz

Med je v létě vítaným pomocníkem

Zaútočil na vás zákeřný hmyz? Na nic nečekejte a použijte med. Máte zničené vlasy, na kterých se podepisuje slunce i chlorovaná voda? I pro ně je toto sladidlo ideální! S otevřenou náručí ho přivítá také spálená pokožka.

Že med přijde vhod jenom na podzim v zimě, kdy si ho v rámci rychlejší léčby nachlazení přidáváte do čaje? Ale vůbec ne. I v létě bývá cenným pomocníkem! Jakými způsoby vám právě teď může být užitečný a proč si alespoň malou sklenici přibalit s sebou i na dovolenou?

Spása pro podrážděnou pokožku

Spálit se na sluníčku? To vážně není žádné terno. Stačí však podcenit opalovací krém a nadělení je na světě. Co pak s tím? O slovo se hlásí právě med, který vyniká svými hojivými, uklidňujícími a hydratačními vlastnostmi. Urychluje totiž regenerační procesy kožních buněk a snižuje záněty, přičemž pokožku vyživuje a zbavuje podráždění. Naneste ho na postižená místa, nechte zhruba 20 minut působit a poté smyjte vlažnou vodou. Za tuto sladkou proceduru vám spálená kůže poděkuje!

Úleva po bodnutí hmyzem

Je asi úplně jedno, zda trávíte letní dny u vody, pod stanem nebo na vlastní zahradě, o zákeřné útoky hmyzu rozhodně není nouze. Ať už se na vás „vyřádí“ vosa, včela, komár nebo obludně velký sršeň, myslete na to, že první pomoc nabízí uvedené sladidlo. Jeho antimikrobiální složky zabrání rozvoji infekcí, ovšem dočkáte se i okamžitého útlumu bolestí a snížení otoku.

Náprava poškozených vlasů

Vlasy vystavené slané mořské vodě, písku, větru i chloru ve veřejných bazénech nebývají v té nejlepší kondici. Ošetřete je tedy medem, který je chřadnout nenechá! Stačí ho promíchat s trochou vody, pro ještě lepší efekt se nebojte ani přídavku v podobě malého množství citronové šťávy. Rázem získáte přírodní revitalizující masku, jejíž ideální doba působení je nějakých 15 minut. Mimochodem, když už med budete mít v ruce, klidně si jeho lžičku vložte i do úst. Obsažené antioxidanty a sacharidy doplní energii a ještě podpoří regeneraci, a to nejen po náročném cvičení.

Zdroje: www.bee-america.com,wwww.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat