Prostreno.cz

Večeře v sedm hodin prodlužuje délku života

Večeříte v osm hodin? Nebo ještě déle? Zkuste svůj gastronomický harmonogram ještě trochu přehodnotit. Když budete jíst po sedmé, můžete se dožít vyššího věku. A jaké potraviny konzumovat? Klíčem je rostlinná strava!

Jak jste již asi mnohokrát slyšeli, určité faktory životního stylu neovlivňují jen zdraví, ale mohou přímo souviset i s délkou života. Tyto faktory zahrnují třeba pravidelnou fyzickou aktivitu, dostatek kvalitního spánku, provozování nejrůznějších zálib, omezení stresu a v neposlední řadě i vhodné stravování. A teď se nabízí otázka – v kolik hodin zhruba večeříte? I od toho se kupodivu dlouhověkost odvíjí!

Správné načasování dělá divy!

Podle nedávné studie zveřejněné v časopise Frontiers in Nutrition existuje důkaz, že ti, kteří si poslední jídlo dne dopřejí po sedmé hodině večerní, se dožívají delšího věku. Její autoři se zaměřili na obyvatele italské provincie Abruzzo, o kterých je známo, že na tomto světě pobývají i sto let. Výzkumníci tedy chtěli přijít na kloub tomu, co za tím vězí. Pro analýze nashromážděných dat a informací týkajících se životního stylu lidí z této oblasti ke svému překvapení zjistili, že převážná většina z nich večeří den co den přibližně v 19.15 hodin. Nutno ještě zmínit, že samotný jídelníček respondentů byl bohatý na obiloviny, luštěniny, zeleninu, ovoce, různé druhy masa, tučné ryby a vejce.

Kalorický deficit je dobrý deficit

„Skupina našich monitorovaných subjektů od večeře do oběda následujícího dne udržovala nízký kalorický příjem, který přetrvával přibližně 17 hodin. Naše výsledky podporují význam každodenního kalorického výpadku a optimalizace metabolických reakcí spojených s konzumací rostlinných potravin. Domníváme se, že v kombinaci s omezeným stresem a fyzickými aktivitami spojenými s obděláváním vlastních pozemků je toto tajemství dlouhověkosti obyvatel z provincie Abruzzo,“ stojí v tiskové zprávě autorů studie. Na kolik hodin vidíte dnešní večeři? A co se chystáte vařit dobrého?

Zdroje: www.marthastewart.com, www.express.co.uk/life-style/health/1596992/how-to-live-longer-early-dinner-time-longevity






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat