Prostreno.cz

Meloun pomáhá spalovat tělesný tuk dvakrát rychleji

Co se týká pomoci při hubnutí, je meloun skutečný zázrak. Vypijte melounovou šťávu každé ráno a spálíte dvakrát tolik tuku!

Pokud máme pocit, že by bylo dobré zbavit se pár kil, mnozí z nás si přejí něco zázračného, co by náš metabolismus zrychlilo a pomohlo spalovat přebytečný tuk. Zejména v létě může nesprávná strava vytvořit v těle pocit nepohodlí, kvůli kterému se cítíme nafouklí a ne zrovna ve formě. Abyste tomu zabránili, je důležité jíst zdravou stravu bohatou na vitaminy, počínaje prvním ranním drinkem. I když je to pro mnohé šálek kávy, možná pro vás máme více osvěžující alternativu, která navíc spaluje tuky dvakrát rychleji!

Spalujte tuky po celý den

Naše oblíbené letní ovoce je jednoznačně meloun! Nejenže je super osvěžující a sladký, skládá se také z 95,8 procenta z vody! Navíc má jen pouhé 0,2 procenta tuku a pouze 24 kalorií na 100 gramů. Abychom si užili co nejvíce jeho účinků, vychutnejme si meloun hned od rána. Třeba v tomto nápoji:

Melounový nápoj

Ingredience

300 ml melounu

1 lístek máty

10 ml limetkové šťávy

Postup

Vše dejte do mixéru a vychutnejte si studené. 

Tip

Nápoj lze skvěle podávat s pár kostkami ledu a kousky melounu. 

Proč meloun pomáhá při spalování tuků

Vzhledem k tomu, že meloun obsahuje aminokyselinu citrulin, je ideální pro hubnutí. Citrulin zabraňuje ukládání tuku a zároveň stimuluje jeho spalování. Vodní melouny také poskytují dostatek argininu. Tato aminokyselina snižuje ukládání tuku až o 60 procent a zároveň pomáhá budovat svalovou hmotu. A díky vysokému obsahu vody má tělo pocit sytosti po dobu několika hodin.

Víte, jak vybrat perfektní meloun?

Všestrannost vodního melounu z něj dělá perfektní letní ovoce. Hodí se do mnoha letních salátů, chutná čistě a lze z něj udělat osvěžující smoothies. Při nákupu dokonalého melounu je ale třeba zvážit několik věcí. Máme ty nejlepší tipy pro váš příští nákup.

Zvedněte meloun

Velkou roli při nákupu hraje váha melounu. Zralý meloun vám bude připadat těžší než ten méně zralý. Extra hmotnost je dobrým ukazatelem při nákupu. Porovnejte podobně velké melouny a vyberte ten nejtěžší.

Najděte žlutou skvrnu

Většina melounů má někde žlutou skvrnu. To ukazuje, kde meloun ležel, když rostl. Čím je skvrna žlutější, tím je meloun zralejší. Vyhněte se melounům, jejichž skvrny jsou bílé nebo velmi světlé, takové ovoce pak bylo sklizené příliš brzy.

Poklepejte

Osvědčeným trikem, který používají milovníci melounů, je trik s klepáním. Prsty poklepejte na meloun. Pokud uslyšíte tupý a plný zvuk, ovoce je zralé. Nezralé melouny mají tendenci znít slabě.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-getraenk-morgen-verbrennen-doppelt-schnell-koerperfett

 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat