Prostreno.cz

Královna Alžběta miluje rychlé občerstvení

Královně Alžbětě bylo letos v dubnu 96 let. K jejímu vznešenému věku možná přispěly i její zdravé stravovací návyky – až na jednu výjimku.

Za to, že je panovnice i ve svých téměř 100 letech stále ve skvělé kondici, mohou na jedné straně její dobré geny, ale na straně druhé jistě i strava.

Zdravá strava královny Alžběty

Bývalý palácový šéfkuchař Darren McGrady dovolil nakouknout pod pokličku a odhalil její dietní pravidla. A ta jsou tvrdší, než si myslíte! 

Podle něj na královském talíři nenajdete žádné sacharidy – a to nejen k večeři, ale dokonce ani k obědu. Takže brambory, rýže a samozřejmě těstoviny jsou tabu. Místo toho královna konzumuje velmi často lehké pokrmy jako je zelenina a ryby.

Den královna Alžběta prý začíná šálkem černého čaje a několika kousky máslových sušenek. Ke snídani si pak dává müsli s jogurtem a toast s marmeládou.

Velký důraz klade královna také na původ potravin. Ke svačině má údajně ráda jahody ze své milované oblasti Balmoral nebo broskve, které se pěstují přímo v zahradách zámku Windsor.

Hřeší i královna

Britský Mirror však přišel se zprávou, jaké jídlo si má královna Alžběta dopřát ve svém skotském rekreačním letovisku Balmoral. Tady má královna k dispozici – kdykoli má chuť – své nejoblíbenější rychlé občerstvení. A podle Mirror je to pořádná porce fish and chips. Ale pokud si myslíte, že královský kuchař přece připraví cokoli, jste na omylu. Tohle jídlo totiž není domácí z královské kuchyně, ale jako jídlo s sebou z nedalekého Ballater.

A to je vlastně velmi sympatická preference, že?

Zdroj: www.freundin.de/lifestyle-queen-elizabeth-fast-food, https://www.freundin.de/kochen-das-sind-die-ernaehrungsregeln-von-queen-elizabeth






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat