Prostreno.cz

Esenciální pomerančový olej normalizuje krevní tlak

Trápí vás akné? Použijte pomeranč – ten esenciální! A jestli jste často ve stresu, udělejte to samé. Tento voňavý prostředek navíc přispívá k normalizaci krevního tlaku a stimuluje mozkové funkce!

Venku se postupně ochlazuje, proto už tolik nevětráme. A můžeme si tedy domácnost zase ovonět esenciálními oleji! Už pomalu přemýšlíte o tom, jaké konkrétní si pro nadcházející sezonu dokoupíte? Svůj arzenál určitě nezapomeňte rozšířit o pomeranč, který oceníte v mnoha situacích. Proč je právě tento olejíček takovým zázrakem?

Trochu jiná léčba akné

No samozřejmě, primárním využitím tohoto „tekutého pomeranče“ bývá zútulnění domácí atmosféry. Kdo ale říká, že to musí skončit jenom u něj? Tento pomocník má mnohem širší pole působení, což dokládá i jistá studie zveřejněná v magazínu Mediators of Inflammation. Její poznatky v něm vidí způsob, jak se zbavit akné. Je to dáno tím, že vyniká protizánětlivými, antiseptickými a antioxidačními vlastnostmi. Zvláštní zásluhy se pak připisují obsažené sloučenině zvané limonen. Nutno podotknout, že chcete-li ho vyzkoušet na vlastní kůži, před aplikací ho nezapomeňte zředit s dalším nosným olejem, kupříkladu kokosovým či olivovým.

Stres nemá šanci

Ano, dny se neustále zkracují, často prší a s novým školním rokem přibyly další starosti. Kdo by nebyl ve stresu! Víte o tom své? Pak vůni esenciálního pomeranče nasávejte co možná nejčastěji. Doporučuje to i nedávný výzkum, který si jeho inhalaci spojuje s navozením dobré nálady a takřka okamžitým pocitem příjemné relaxace. Tato aromatická procedura prý navíc přispívá i k normalizaci krevního tlaku! A je tu i další pozitivum, které dozajista přivítáte. Nebo snad ne?

Voňavý restart mozkových funkcí

Na velice zajímavý jev poukazuje i studie zveřejněná v odborném časopise The Journal of Advanced Biomedical. Z jejích poznatků vyplývá, že inhalace esenciálního pomeranče má příznivý dopad na aktivitu v mozkové prefrontální kůře, což zlepšuje činnost mozku i schopnost rozhodování. Není to úžasné skloubení příjemného s užitečným?

Zdroje: www.wellandgood.com, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33082712/, wwww.jstor.org/stable/24586803?seq=1., www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0965229914001484?via%3Dihub





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat