Prostreno.cz

Teplé mléko s medem je fascinující lék našich babiček

Máte rozhozené trávení? Dejte si mléko s medem. Ale klidně si ho naordinujte i v případě kašle. Tenhle nápoj působí i proti stafylokokům, a ještě s ním umaznete vrásky.

Teplé mléko s medem. Máte tento nápoj spojený s dětstvím, protože vám ho dávala vaše babička, když jste nemohli usnout? Ano, jde o tradiční lék prověřený celými generacemi. Ačkoli má jednoduchou recepturu a skládá se ze zcela obyčejných potravin, vědce jeho vlastnosti stále nepřestávají fascinovat. Nezlepšuje totiž jenom spánek! Proč ho pít i v dospělosti?

Antibakteriální účinky v každém doušku

Že med celkem spolehlivě likviduje bakterie, o tom není sporu. V tomto směru za ním nezaostává ani mléko, které zprostředkovává jisté antibakteriální enzymy. Když se tyto dvě věci spojí dohromady, mají mnohem výraznější efekt, než pokud jsou konzumovány samostatně, domnívají se odborníci. Ti poukazují na to, že tato kombinace dobře působí zejména proti stafylokokům. Hravě si však poradí i s kašlem a respiračními chorobami. Všeobecně se také věří, že pomáhá vyřešit i zácpu, plynatost, nadýmání a střevní poruchy. Jak to?

Sladké probiotikum, které svědčí trávení 

Včelí produkt jakožto nejstarší sladidlo v dějinách lidstva zvyšuje množství prospěšných probiotických kultur ve střevech, čímž nezlepšuje jenom trávení, ale i obranyschopnost. Ve spolupráci se zmíněnou bílou tekutinou udržuje celý gastrointestinální trakt v dobré kondici, s čehož plynou pozitiva i pro duševní rozpoložení.

I kosti si přijdou na své

Mléko je zdrojem vápníku, který je klíčový pro kosti i zuby. To ví přece každý! Lépe ale uděláte, když do něj přidáte lžičku medu. Nebo raději dvě? Poznatky studie uskutečněné americkou Coloradskou univerzitou naznačují, že tahle lepkavá hmota pomáhá s lepší absorpcí přijímaných živin, a to samozřejmě včetně vápníku. Když ho tedy získáte z mléka, med se o postará o jeho maximální vstřebatelnost. A jak je to s vnějším použitím tohoto mocného nápoje?

Elixír mládí

Mléko s medem lze využít i jako kosmetika. Zpomaluje totiž stárnutí, vyrovnává tón pleti a bojuje proti poškození volnými radikály. Zároveň uklidňuje podráždění a léčí vyrážky. Tak se vnější aplikace rozhodně nebojte!

Zdroje: www.1mhealthtips.com, www.pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf073357w






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat