Prostreno.cz

Jedlá soda do kávy uklidní rozbouřený žaludek

Někdo pije kávu po litrech, zatímco jiný se už po prvním doušku drží za břicho a stěžuje si na nevolnost a pálení žáhy. Jste to vy? Ani za těchto okolností se tohoto mocného stimulantu nemusíte vzdávat. Přidejte si do šálku trochu jedlé sody, díky které vám káva nebude dráždit žaludek. Na její chuti to ani nepoznáte!

Ach, ta slastně vonící káva! Co bychom si bez ní počali, a to nejen po ránu? Černé zlato se tomuto nápoji neříká jen tak pro nic za nic. Kromě toho, že pomáhá v únavové krizi, také zlepšuje duševní ostražitost a podporuje mozkové funkce. Zároveň zvyšuje fyzickou výkonnost, usnadňuje hubnutí a příznivě ovlivňuje dlouhověkost.

Ne každý si tento poklad náležitě vychutná

Existují lidé, kteří mohou pít šálek za šálkem, aniž by se to na nich nějak výrazně podepsalo. Pak jsou ale i tací, kterým káva způsobuje potíže, a to zejména ty žaludeční. Je to dáno tím, že obsahuje mnoho druhů kyselin, a to včetně kyseliny jablečné a octové. Její konzumace může citlivějším jedincům podráždit žaludek a zapříčinit tak nevolnost a pálení žáhy. Je to přesně váš případ, proto se jí raději vyhýbáte? Možná už nebudete muset a její výhody si konečně naplno užijete. Nemáte doma náhodou sáček s jedlou sodou?

Špetka sem, špetka tam

Vzhledem k nízké ceně hydrogenuhličitanu sodného jsou jeho schopnosti skutečně famózní. Vždyť stojí jen pár korun, přitom jde o kuchyňskou ingredienci, všestranný úklidový prostředek, pohlcovače nepříjemného zápachu a léčivý prostředek v jednom. A teď přijde to kouzlo, přátelé. Vmíchejte si méně než čtvrtinu čajové lžičky do kávy. Toto množství její chuť nijak neovlivní, přesto se postará o velký užitek. Káva je, jak známo, mírně kyselá. Její pH se pak na číselné škále pohybuje okolo pěti. Jedlá soda je naopak zásaditá, přičemž má pH o něco vyšší, proto celkové pH kávy pomůže zneutralizovat. Tím předejde břišnímu nepohodlí, nevolnosti i nepříjemnému pálení žáhy. Není tohle fígl za milion? Váš citlivý žaludek ho ocení!

Zdroje: www.wellandgood.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat