Prostreno.cz

Jablko je ovocem touhy a potěšení

Jablko je symbolem podzimu, ale i ženského potěšení a rozkoše. Chcete-li si v posteli užít, jezte jedno až dvě jablíčka denně, má neskutečné účinky!

Ženy a jablka. Po staletí neochvějně pevné spojení v mytologii a umění. Ale proč? Podle legendy byla zahrada Hesperidek posvátným Řeckým místem, kde sídlily Hesperidky, nymfy západu slunce a večera, které opatrovaly zlatá jablka, jež se později považovaly za příčinu trojské války. V severské mytologii se zase popisuje, že bohyně nebyly nesmrtelné ze své podstaty, ale že sílu a nesmrtelnost čerpaly díky konzumaci magických jablek.

Sladké plody s pentagramem

Koneckonců, i v artušovské legendě je ostrov Avalon místem posledního odpočinku krále Artuše a mystickou zemí, kde byl ukován kouzelný meč Excalibur. Věřilo se také, že Avalon je domovem skupiny mystických kněžek a čarodějky Morgany a jejích sester. Jablka také mají důležitou funkci jako symboly v jiných pohanských náboženstvích. Se svými pětilistými květy, které připomínají pentagram, stejně jako střed jablka, jsou vnímána jako symbol božské ženskosti a zároveň magie. Tak nějak přirozeně. Co se stane, pokud se stanou pravidelnou součástí vašeho jídelníčku?

Afrodiziakální účinky jablek podle vědy

Studie v Santa Chiara Regional Hospital v Trentu v Itálii, která byla publikována v odborném časopise Archives of Gynecology and Obstetricsobjevil, objevila zjevnou souvislost mezi konzumací jablek a sexuální citlivostí a potěšením žen. Studie se přitom zúčastnilo 731 dam ve věku od osmnácti do třiačtyřiceti let, a to bez anamnézy sexuální dysfunkce. Žádná z žen přitom nebrala léky na předpis.

Dámy byly rozděleny do dvou skupin, z nichž jedna jedla jedno až dvě jablka denně a druhá skupina nejedla žádná. Výsledky jsou přinejmenším fascinující. Po nějaké době ženy odpověděly na devatenáct otázek ohledně svého sexuálního života a jeho frekvence. Ukázalo se, že ty, které pravidelně konzumovaly jablka, hlásily větší vzrušení, lubrikaci vaginy, aktivnější libido, častější sex a dokonce i orgasmus.

Aktivní látky působící na ženské tělo

Důvodem je podle vědců to, že jablka obsahují polyfenoly, antioxidanty a fytoestrogeny, jež mohou podporovat lepší prokrvení genitálií, a tím zlepšit vzrušení ženy. Je nutné zmínit i floridzin, který snižuje hladinu cukru krvi, podporuje metabolismus a je podobný ženskému pohlavnímu hormonu estradiolu. Vysvětluje to ono posvátné spojení mezi jablky a ženami, a zejména mezi jablky a ženskou sexualitou a plodností?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24518938, www.seanchase.wordpress.com, www.wikipedia.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat