Prostreno.cz

Překyselený žaludek se dá napravit na to tata

Když se žaludek tváří kysele, není to žádná hitparáda. Víte, co si tato situace žádá? Rychlý zásah v podobě mléka, medu, banánu nebo fenyklového čaje!

Nadbytek pracovních povinností, chronický stres, nezdravý jídelníček, kouření nebo nedostatečný pitný režim – tohle všechno může zapříčinit překyselení žaludku, které mnozí vnímají jako pálení žáhy. A rozhodně nejde o nic příjemného! Tuto patálii doprovází bolest za hrudní kostí i v dolní části jícnu, celková nevolnost, zvýšená tvorba slin, pocit cizího tělesa v krku i obtížné polykání. Nechcete v těchto případech hned sahat po prášcích? Zkuste si ulevit jinak a mnohem přirozenějším způsobem. Pomoc nabízejí tyto domácí zbraně!

Z nejhoršího vás dostane mléko

Mléko je na kyselost perfektním „protijedem“, neboť působí jako antacidum. Ať už je studené, či v pokojové teplotě, přináší rychlou úlevu. Stejné účinky má i starý dobrý bílý jogurt, který je sám o sobě spolehlivým probiotem, proto má na trávení velmi příznivý vliv.

Medová záchrana 

Med má doma takřka každý. A ještě že tak! S kyselostí zatočí pouhá čajová lžička vmíchaná do vlažné vody. Přídavek citronové šťávy udělá z tohoto léčivého nápoje ještě silnější alkalizační prostředek, který přebytečné kyseliny v žaludku zneutralizuje o to svižněji. Přidanou hodnotou je pak to, že si tímto tekutým medikamentem posílíte také imunitu a zabojujete proti zánětům.

Banán si zaslouží velkou poklonu

Exotický plod banánovníku poskytuje široké spektrum cenných živin. Obsahuje například vysoký podíl vitaminu B, který umí zatočit nejen s úzkostí, ale i premenstruačním syndromem. Zprostředkovává  také vlákninu, kterou zažívání nikdy nepohrdne. Věděli jste, že toto ovoce předchází vředům? Nebo že snižuje hladinu pH v těle, čímž překyselený žaludek pomáhá napravit?

Fenyklový čaj jako zázračný lék

Z četných vědeckých studií vyplývá, že éterické oleje obsažené ve fenyklu mírní příznaky kyselého refluxu. Stejně spolehlivě se tato bylinka ale vypořádá také s pálením žáhy, plynatostí, nadýmáním, zácpou, průjmem a pozor – dokonce i nervozitou. Nelze opomenout ani to, že rovněž tlumí kašel. To jen kdyby náhodou…

Zdroje: www.ndtv.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat