Prostreno.cz

Výživné důvody pro zařazení řasy wakame do jídelníčku

Nízkokalorická potravina s neuvěřitelným nutričním bohatstvím. To je sladká řasa wakame, která bojuje proti rakovině, diabetu i vysokému krevnímu tlaku.

O blahodárných účincích mořských řas jste toho slyšeli už hodně, přesto vám k jejich konzumaci chybí odvaha? Nemusíte se obávat toho, že se vám z těchto zelených potravin zkřiví ústa a zkroutí palce u nohou. Třeba řasa wakame, která pochází z chladných mírných pobřeží severozápadního Tichého oceánu, má jako jediná svého druhu jemně sladkou chuť. A ta je skutečně příjemná! Možná na vás ale nezapůsobí jenom ona…

Nízkokalorické uspokojení nutričních potřeb

Ať už držíte dietu nebo si jen chcete zachovat stávající vydřenou tělesnou hmotnost, jistě si hlídáte příjem kalorií. V zájmu svého zdraví určitě nezanedbáváte ani dávky vitaminů a minerálů, protože jsou důležité pro vaši kondici i celkovou pohodu. Jak s tímhle vším souvisí wakame? Její dvě plné polévkové lžíce obsahují pouhých pět kalorií, přičemž vám výrazně pomohou s denní potřebou jodu, manganu, hořčíku, vápníku, železa, mědi, fosforu i vitaminů A, C, E a K. Nelze tedy zpochybňovat, že jde o báječný nízkokalorický a nutričně bohatý doplněk stravy.

Bič na vysoký tlak

Arteriální hypertenze je hodně nepříznivý stav, který zatěžuje srdce a krevní cévy, oslabuje srdeční sval a výrazně zvyšuje riziko kardiovaskulárních chorob. Vědecké výzkumy však naznačují, že zařazení výše zmíněné řasy do jídelníčku pomáhá krevní tlak udržovat pod kontrolou, čímž lze srdeční zdraví optimalizovat.

Ochranný štít před rakovinou

Jedním z nejpůsobivějších zdravotních přínosů wakame je schopnost blokovat růst rakovinných buněk, a to zejména prsu, ledvin a tlustého střeva. Ačkoli je podle vědců nutné provést ještě další doplňující výzkumy, už teď se o této mořské potravině hovoří jako o nadějném antikarcinogenním prostředku. Nepopírá se ani to, že snižuje hladinu krevního cukru a zlepšuje rezistenci na inzulin. Přimějí vás tyto benefity k její pravidelné konzumaci? Na trhu je běžně k mání!

Zdroje: realsimple.com, healthline.com, nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2766/2, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12464726/, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10551319/, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2815322/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat