Prostreno.cz

I ve fastfoodech lze vybrat zdravější varianty jídla

Znamená dodržování redukční nebo zdravé diety, že se musíte vzdát rychlého občerstvení? Nutně to tak být nemusí.

Možná to bude znít jako šokující informace, ale občasná zastávka ve fast foodu může být i součástí zdravého jídelníčku. Je ale potřeba dávat pozor na to, co si objednáváte. Jak si tedy ve fastfoodu správně objednat, aby byly spokojené vaše chuťové buňky, a zároveň jste nepřibrali nežádoucí kila navíc?

Vybírejte menší porce

Pokud vámi vybraná restaurace rychlého občerstvení nabízí různé velikostí sendvičů, vyberte si ten nejmenší. Místo obrovských burgerů si vyberte ten běžné nebo dětské velikosti, který má méně kalorií. Objednejte si také malou porci hranolek místo velkých, nebo je vynechejte úplně a nahraďte je třeba zeleninovým salátem.

Stejně tak je potřeba dávat pozor na sladké nápoje. Mnoho nápojů má totiž vysoký obsah kalorií a cukru. Místo toho si objednejte dietní limonádu, vodu, neslazený ledový čaj, perlivou vodu nebo minerálku. Vynechejte také koktejly a jiné zmrzlinové nápoje.

Preferujte grilované před smaženým

Smažená a obalovaná jídla, jako jsou křupavé kuřecí sendviče a obalované rybí filety, mají vysoký obsah tuku a tím pádem i kalorií. Vybírejte si raději grilovaná nebo pečená jídla, například kuřecí prsa nebo libový hovězí roštěnec. Je lepší si vybírat sendviče s grilovaným masem, než smaženým. Když navíc odeberete omáčku, omezíte porci kalorií na minimum a jídlo ve fastfoodu nemusí být s výčitkami.

Vyzkoušejte wrapy a saláty

Místo obvyklého hamburgeru vyzkoušejte třeba wrapy. Ideální je si dávat ty, které v sobě mají dostatek zeleniny, grilované maso a menší množství omáčky. Můžete si je tak s klidným srdcem dát, a pokud udržíte rozumné množství kalorií, ani nepřiberete. K wrapu se bude hodit třeba zeleninový salát. Vyberte si salát se zeleninou a grilovaným kuřecím masem nebo krevetami. Vyberte si zálivku, kterou máte rádi, ale buďte opatrní s množstvím.

Použijte polovinu balení nebo si nechte salátový dresink stranou, abyste omezili počet kalorií z přidaného tuku a dalších nežádoucích složek, jako je přidaná sůl a cukr. Dávejte si pozor na saláty s vysokým obsahem kalorií, jako jsou saláty se smaženou cibulkou nebo saláty s obalovaným kuřecím masem či jinými smaženými přílohami. Vynechejte také doplňky, jako je sýr a krutony, které rychle dokážou zvýšit počet kalorií.

Zdroje: názor autora - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat