Prostreno.cz

Detoxikační potraviny nejen na jaro

Čas na detox? Rozhodně! A právě proto se vyplatí navýšit spotřebu kurkumy, špenátu a mandlí. Krok správným směrem je i konzumace čaje z jetele, který pročistí tělo jedna báseň.

Už jste si letos na jaře pořádně uklidili, přátelé? Kupodivu však není řeč o utírání prachu, mytí oken a luxování podlah, ale o detoxu těla, který posílí imunitní systém, pomůže při hubnutí, zlepší funkci všech orgánů a usnadní správnou absorpci klíčových živin. Namítáte, že naprosto odmítáte popíjet pročišťující „utrejchy“ podivných barev a ještě podivnější konzistence? Proč byste měli. Jde to i jinak! Co tahle zahrnout do stravy tyto potraviny?

Zaměřeno na špenát, mandle a hořkou čokoládu

Pojďme si ten kompletní úklid organismu udělat takový veselejší, souhlasíte? Špenát, mandle i hořká čokoláda se k tomu přímo nabízejí. Tato trojice obsahuje spoustu hořčíku, který stimuluje buněčnou aktivitu, takže se toxiny snáze uvolňují do krevního řečiště. O zbytek se postará přítomný zinek, který jakožto silný antioxidant zneutralizuje volné radikály a přispěje k odstranění těžkých kovů. Tedy alespoň tak to popisuje americká lékařka a registrovaná nutriční terapeutka Carolyn Dean (1).

Do služby se hlásí jetel

Jetel je běžnou luční květinou s charakteristickými růžovými květy. Ale žádné podceňování! Tahle kráska je totiž úžasným detoxikačním prostředkem, který spolehlivě čistí játra i krev (2). Protože na její sběr ve volné přírodě si musíme počkat až do června, je třeba provést výpravu do lékárny či bylinkářství. Tam ho v sušené verzi vhodné na přípravu čaje seženete vždycky – a za hubičku.

Nešetřete kurkumou 

Skvělým způsobem, jak podpořit přirozenou detoxikaci, může být i častější konzumace kurkumy. Tato rostlina či koření nesmírně oblíbené v thajské a indické kuchyni překypuje antioxidanty, přičemž snižuje záněty, harmonizuje trávení a zprostředkovává širokou škálu očišťujících látek. Tohle všechno jsou důvody, proč ho k úklidu těla doporučuje i americký lékař Frank Lipman.

Zdroje: (1) www.besthealthmag.ca/list/detox-foods/, (2) www.wishgardenherbs.com/blogs/wishgarden/red-clover





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat