Prostreno.cz

Esenciální oleje pro děti, které krotí běžné problémy

Aromaterapie je velmi účinná nejen u dospělých, ale i u dětí. Řešíte potíže s nachlazením, nervozitou, kolikami či spánkem? Spolehněte se na tyto směsi éterických olejů!

V první řadě je nutné si uvědomit, že žádné éterické oleje by neměly být používány u dětí mladších 3 měsíců. Před touto věkovou hranicí je povolena pouze lokální aplikace nebo inhalace – nikdy orální spotřeba.

Éterické oleje, které pro děti nejsou nebezpečné

Seznam éterických olejů povolených novorozencům a batolatům není příliš dlouhý, ale vybírat se z něj dá. Pro maximalizaci jejich výhod lze určité oleje smíchat. Zde je několik efektivních tipů, jež cílí na konkrétní potíže.

Pro podporu spánku

Pro inhalaci smíchejte 1 kapku levandule se stejným množstvím majoránky zahradní. Směs nakapejte do aromalampičky a nechte odpařit. Pro masáž zaměřenou na nohy použijte 1 kapku levandule smíchané v nosném oleji (3 kapky arganového oleje.)

Pro zklidnění stresu

Vaše dítko vyvádí, je roztěkané a vzteklé? Použijte 1 kapku heřmánku římského a 1 kapku pomerančovníku divokého (hořkého). Směs nechte odpařit v difuzéru. Máte ovšem i jinou možnost. Masírujte nohy dítěte 1 kapkou římského heřmánku smíchanou se třemi kapkami arganového oleje.

Při nachlazení a viróze

Stop bacilům a virům. Co budete potřebovat? 1 kapku kafrovníku lékařského + 1 kapku čajovníku (tea tree). Směs opět patří do aromalampičky nebo difuzéru.

Posílení imunitního systému často nemocného dítěte

Masírujte nohy dítěte směsí palmarosa (voňatka Martinova) + černého smrku + majoránky zahradní. Použijte kapku od každého a výsledek smíchejte s 10 kapkami arganového oleje.

Koliky

Masírujte břicho dítěte kapkou heřmánku římského smíchaného s kapkou levandule, stejným množstvím esenciálního fenyklu a pomerančovníku hořkého. Vše spárujte s nosným olejem – použijte 10 kapek arganového či mandlového oleje. (Aplikovat lze ovšem i olej olivový.)

Na co si dát pozor?

Před zahájením masáže je nezbytné zkontrolovat, zda dítě není alergické, a to pomocí jednoduchého testu. Aplikujte kapku esence si rovnou směsi do záhybu loktů a počkejte 24 hodin. Pokud kůže nereaguje zarudnutím nebo otokem, může být éterický olej nanášen i na jinou část těla. S výjimkou koliky, která vyžaduje, abyste masírovali břicho, se vždy soustřeďte na masírování nohou.

Zdroje: www.leslouves.com, www.youngliving.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat