Prostreno.cz

Rozinková voda je ideálním letním nápojem

Pokud vás už běžně dostupné nápoje nudí, změňte svoji hydratační rutinu a přidejte do ní rozinkovou vodu. Díky ní se rozzáříte!

Vzhledem k tomu, že na nás svítí spalující letní slunce, je nezbytné poctivě a pravidelně tělo zásobovat tekutinami. Že už vám perlivé nápoje nebo ledové čaje nechutnají? Rozinková voda prázdninám dodá šťávu. Navíc nabízí četné zdravotní výhody. 

Podporuje detoxikaci organismu

Rozinková voda působí jako přírodní detoxikační prostředek, který pomáhá pročistit tělo a eliminovat škodlivé látky. To vše díky přítomným antioxidantům, jmenovitě polyfenolům, které bojují proti volným radikálům a pomáhají při vyplavování toxinů, čímž podporují celkovou pohodu.

Působí jako prevence anémie

Anémie způsobená nedostatkem železa je běžným zdravotním problémem, zejména u žen. Rozinky naštěstí patří k bohatým zdrojům železa, jež je nezbytné pro tvorbu červených krvinek. Pravidelné pití tohoto nápoje tak může přispět k udržení optimální hladiny uvedeného minerálu.

Vyrovnává elektrolyty

Rozinky jsou plné základních elektrolytů, jako je draslík a hořčík, živin životně důležitých pro udržení správné rovnováhy tekutin v těle. Elektrolyty regulují nervové funkce, svalové kontrakce a úroveň hydratace. Konzumace rozinkové vody elektrolyty ztracené pocením během letních aktivit báječně doplňuje. Tak na zdraví!

Zvyšuje energii

V úmorném vedru se běžně cítíme vyčerpaně a unaveně. Rozinky plné přírodních cukrů, včetně glukózy a fruktózy, udržují hladinu energie stabilní, revitalizují tělo a udržují ho aktivní. Skvělá zpráva.

Reguluje pohyby střev

Rozinková voda obsahuje vlákninu, která napomáhá trávení a podporuje střevní mikrobiom. Zároveň reguluje pohyby střev a zabraňuje zácpě, jež se může v horkém počasí zhoršit.

Zmírňuje kyselost

Nadměrná kyselost v žaludku není nic příjemného. Pojí se s ní pálení žáhy a kyselý reflux. A teď ta příjemnější informace. Rozinková voda má alkalické vlastnosti, takže neutralizuje žaludeční kyseliny a poskytuje úlevu od problémů souvisejících s kyselostí.

Pomáhá při hubnutí

Dali jste se na hubnutí? Pak byste měli vědět, že přírodní cukry v rozinkách zasytí a snižují chuť na sladké a nezdravé svačiny. Přítomná vláknina zase podporuje pocit plnosti. V překladu to znamená, že začleněním rozinkové vody do vaší každodenní rutiny můžete podpořit své redukční cíle.

Jak rozinkovou vodu vyrobit?

Připravte si 1 šálek rozinek a 4 šálky vody. Rozinky důkladně propláchněte, abyste je zbavili případných nečistot, vhoďte je do vody a tu nechte přes noc odstát. Ráno rozinky i vodu přendejte do mixéru a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Tekutinu přeceďte a pijte vychlazenou nebo při pokojové teplotě.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6195892/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat