Prostreno.cz

Nejen citron podporuje růst nehtů

Toužíte po dlouhých, pěstěných a atraktivních nehtech? Sáhněte nejen po citronové šťávě a zatočte s křehkostí a lámavostí svých drápků!

Nehty a jejich růst ovlivňuje celá řada faktorů od stravy po věk, ale i tak můžete kondici a vzhled svých drápků ovlivnit s pomocí několika tipů.

Vyvarujte se kousání nehtů

Okusování nehtů vede k bakteriálním infekcím a přispívá k lámání drápků. Nejde-li to jinak, používejte lak určený přímo proti okusování nehtů, který se aplikuje úplně stejně jako klasický lak.

Vyhněte se chemikáliím

Vše, co je prošpikováno chemikáliemi, pro nehty není dobré, včetně nadměrné aplikace gelových a akrylových laků na nehty, jež mají negativní vliv na přirozený růst.

Pro zvlhčení nanášejte krémy na ruce

Tajemství rychlejšího růstu nehtů a prevence jejich lámání tkví v hydrataci a ošetření rukou správnými přípravky. Ruční mýdla, myčky nádobí, práce na zahradě bez rukavic a podobně a drápky vysušují a ty jsou pak náchylnější k lámání. Naštěstí krémy na ruce poskytují optimální péči jak nehtům, tak i samotným rukám. A stejně to funguje i u kokosového oleje. Ten bývá bohatý na vitamin E a antioxidanty. Proto každý den před spaním kokosový olej vmasírujte na nehty a prsty. Pokud se bojíte potřísnění povlečení, natáhněte si slabé rukavice.

Nehty pravidelně zastřihávejte

Abyste se vyhnuli nechtěnému lámání a poškození nehtů, drápky pravidelně zastřihávejte, před lakováním vždy použijte podkladový lak.

Konzumujte biotin

Biotin je vitamin, jež podporuje růst nehtů a vlasů. Mezi potraviny, které jsou na něj bohaté, patří banány nebo avokádo. Spolu s ním můžete užívat biotinové doplňky stravy.

Potírejte citronovou šťávou

Vitamin C je považován za extrémně prospěšný pro růst nehtů. Alespoň jednou denně si nehty potřete citronovou šťávou. Před opláchnutím teplou vodou nechte působit pět minut. Tato praxe podpoří růst nehtů a zároveň je udrží čisté a bez bakterií.

Jezte hodně zeleného

Kyselina listová neboli vitamin B9 je hojně zastoupena v listové zelenině, zejména ve špenátu. I ona pomáhá posilovat růst nehtů a zároveň je vyživuje. Nejvyšší obsah kyseliny listové v potravě kromě špenátu mají kuřecí játra. K vhodným zdrojům patří i zelí, brokolice, karotka, kapusta nebo řepa.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6995982/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat