Prostreno.cz

Šlank siluetu u vánočního stromečku zajistí detoxikační vody

Přinášíme tipy a rady, jak udržet štíhlou postavu během vánočních svátků, kdy je často těžké odolat nadměrnému přejídání se. Vydejte se cestou konzumace detoxikačních vod.

Detoxikace je proces, při kterém jsou z těla odstraněny škodlivé toxiny. Tyto toxiny se mohou hromadit v našem těle z různých zdrojů, jako je špatná strava, znečištění a stres. Přítomnost toxinů v těle může vést k únavě, depresi a úzkosti, takže jejich odstranění může vést k lepšímu duševnímu zdraví. Jak je tedy z těla dostat? Zkuste detixikační vody.

Řasy a citron

Pozoruhodně zdravé mořské řasy jsou bohaté na jód, který zlepšuje funkci štítné žlázy, a tím i metabolismus. Párujte je se šťávou z citronu a máte v ruce jedinečný nápoj. Asi dvě lžíce sušených mořských řas zalijte vodou, nechte několik hodin nebo přes noc louhovat, poté přidejte šťávu ze dvou citronů.

Borůvky, citron a máta

Borůvky jsou plné vitaminů a antioxidantů, které pomáhají zvyšovat metabolismus. Přidejte do vody hrst borůvek, šťávu z jednoho citronu a sušenou mátu. Nechte nápoj několik hodin nebo přes noc louhovat.

Jahody, limetka a bazalka

Jahody jsou nejen chutné, ale také bohaté na vitaminy a antioxidanty. Bazalka podporuje trávení a má antioxidační vlastnosti. Přidejte do vody hrst jahod, šťávu z jedné limetky a několik lístků bazalky. Nechte nápoj několik hodin nebo přes noc louhovat.

Dýně, citron a koriandr

Dýně je vynikající zdroj vitaminu A, vitaminu C a draslíku, zatímco koriandr má antioxidační vlastnosti a pomáhá detoxikovat tělo. Do vody přidejte hrst dýňových semínek, šťávu z jednoho citronu a několik lístků koriandru.

Celer, citron a petržel

Celer je bohatý na vitaminy A, C a K, jakož i na draslík a vlákninu. Petržel je také vynikající zdroj vitamunu K a má příznivé účinky na zdraví srdce. Přidejte do vody několik stonků celeru, šťávu z jednoho citronu a hrst petržele.

Zdroj: www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jhn.12286 - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat